Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μουσεία και Θέατρα της Λεμεσού Ηλιάνα Αχιλλέως. Μουσεία Αρχαιολογικό επαρχιακό μουσείο: Το Επαρχιακό Αρχαιολογικό Μουσείο Λεμεσού ιδρύθηκε στα 1948 και.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μουσεία και Θέατρα της Λεμεσού Ηλιάνα Αχιλλέως. Μουσεία Αρχαιολογικό επαρχιακό μουσείο: Το Επαρχιακό Αρχαιολογικό Μουσείο Λεμεσού ιδρύθηκε στα 1948 και."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μουσεία και Θέατρα της Λεμεσού Ηλιάνα Αχιλλέως

2 Μουσεία Αρχαιολογικό επαρχιακό μουσείο: Το Επαρχιακό Αρχαιολογικό Μουσείο Λεμεσού ιδρύθηκε στα 1948 και στεγαζόταν στο μεσαιωνικό Κάστρο της πόλης. Μετά τις ταραχές του 1964, το Κάστρο παραδόθηκε στην Εθνική Φρουρά, το Μουσείο παρέμεινε κλειστό για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Το 1972 άρχισε η οικοδόμηση του νέου κτιρίου του Μουσείου μαζί με το παρακείμενο συγκρότημα του Επαρχιακού Δικαστικού Μεγάρου της πόλης. Η έκθεση επαναλειτούργησε τελικά το Μάρτιο του 1975 στο νέο κτίριο, όπου συνεχίζει να στεγάζεται το Μουσείο μέχρι σήμερα. Πρόσφατα έγιναν μετατροπές και επεκτάσεις στο κτίριο με στόχο τη διεύρυνση των εκθεσιακών χώρων. Στο Μουσείο εκτίθενται ευρήματα που καλύπτουν όλη την αρχαιότητα, από την 10η χιλιετία π.Χ. μέχρι και το τέλος της ρωμαϊκής περιόδου, τα οποία προέρχονται από την πόλη και την Επαρχία της Λεμεσού

3 Κάστρο & Μεσαιωνικό Μουσείο Κύπρου: Στο Μουσείο εκτίθονται αντικείμενα μέσα από τα οποία αντικατοπτρίζεται το Ιστορικό γίνεται της νεώτερης Κύπρου, η οικονομική, κοινωνική και καλλιτεχνική ανάπτυξη, τα ήθη και τα έθιμα του νησιού από τον 3o μέχρι και τον 18ο μ.Χ. αιώνα. Μουσείο Παστελιού: Παρουσιάζει την κατασκευή Παστελιού, ενός παραδοσιακού γλυκού με βάση τα χαρούπια.

4 Θέατρα Ριάλτο : Το θέατρο ΡΙΑΛΤΟ αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς οργανισμούς στον τομέα των παραστατικών τεχνών. Ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μιας πολυπολιτισμικής βάσης θεατών στην Κύπρο, για εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, τοπικού και διεθνή χαρακτήρα, στην μουσική, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στον χορό και στην όπερα.


Κατέβασμα ppt "Μουσεία και Θέατρα της Λεμεσού Ηλιάνα Αχιλλέως. Μουσεία Αρχαιολογικό επαρχιακό μουσείο: Το Επαρχιακό Αρχαιολογικό Μουσείο Λεμεσού ιδρύθηκε στα 1948 και."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google