Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ. Η θέση της Πάτρας και σημεία ενδιαφέροντος H Πάτρα είναι μια πόλη στην Δυτική Ελλάδα που βρέχεται στα βόρεια από.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ. Η θέση της Πάτρας και σημεία ενδιαφέροντος H Πάτρα είναι μια πόλη στην Δυτική Ελλάδα που βρέχεται στα βόρεια από."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ

2 Η θέση της Πάτρας και σημεία ενδιαφέροντος H Πάτρα είναι μια πόλη στην Δυτική Ελλάδα που βρέχεται στα βόρεια από τον Πατραικό κόλπο. Η κυρίως πόλη απλώνεται απο την Παραλία ως το Κάστρο. Η Πάτρα ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική της, τις εκκλησίες, τα μνημεία και τις πλατείες της.

3 Η εκκλησία του Αγίου Ανδρέα Ο ναός του Αγίου Ανδρέα. Ο παλιός ναός οικοδομήθηκε στο διάστημα 1836-1843 στη θέση όπου μαρτύρησε ο Απόστολος Ανδρέας. Ο νέος εγκαινιάσθηκε το 1974 από τον μητροπολίτη Νικόδημο. Είναι ο μεγαλύτερος ναός τω Βαλκανίων.

4 Δημοτικό Θέατρο Απόλλων ● Το Δημοτικό Θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ», βρίσκεται στην πλατεία Γεωργίου Α΄. Χαρακτηρίζεται ως το εντυπωσιακότερο αρχιτεκτονικό στολίδι της Πάτρας ενώ είναι ένα από τα πρώτα θέατρα όπερας στην Ευρώπη. Κατασκευάστηκε το 1872, βάση των σχεδίων του Γερμανού Αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλερ και με την οικονομική συνεισφορά των εμπόρων της Πάτρας.

5 Ρωμαικό Ωδείο ● Το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας είναι μεγαλοπρεπές κτίσμα ρωμαϊκών χρόνων που σήμερα έχει ανακατασκευαστεί και χρησιμοποιείται για εκδηλώσεις, ιδίως κατά τη θερινή περίοδο. ● Το Ωδείο κατασκευάστηκε πιθανότατα στα χρόνια του Αυγούστου το 2ο αιώνα Π.Χ.. Ο Παυσανίας αναφέρει ότι ήταν παλιότερο από το Ηρώδειο και βρισκόταν συνεχόμενο της ρωμαϊκής αγοράς της πόλης και ήταν στολισμένο λαμπρά.

6 Ο φάρος Στην περιοχή Αγίου Ανδρέα κατασκευάστηκε το 2000 ο σύγχρονος φάρος ο οποίος είναι πιστό αντίγραφο του παλαιού που κατεδαφίστηκε το 1972 και ο οποίος αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Πάτρας.

7 Αρχαιολογικό Μουσείο ● Το αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών στεγάζεται και λειτουργεί από το 2009 σε ένα εντυπωσιακό κτίριο στη βόρεια πλευρά της Πάτρας κσι «επιβάλλεται» με τον όγκο του και τα μοντέρνα αρχιτεκτονικά μορφολογικά χαρακτηριστικά του. ● Στην έκθεσή του παρουσιάζονται ευρήματα που προέρχονται από την Πάτρα, την ευρύτερη περιοχή της και τη Δυτική Αχαΐα γενικότερα, και καλύπτουν όλο το φάσμα της αρχαιότητας από το 3000 π.Χ. έως τον 4ο αι. μ.Χ.

8 Η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου ● Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου είναι η μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα στο κόσμο. Ολοκληρώθηκε το 2004 μεταξύ του Ρίου και του Αντιρρίου. Συνδέει την Πελοπόννησο με τη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα και προς τα πάνω με το υπόλοιπο της Ευρώπης. ● Το μήκος της γέφυρας που στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες, ανέρχεται στα 2.252 μέτρα, ενώ μαζί με τις προσβάσεις φτάνει στα 2.883 μέτρα. ● Η γέφυρα περιλαμβάνει και πεζόδρομο- ποδηλατόδρομο.

9 Πλατεία Γεωργίου Α΄ Η πλατεία Γεωργίου είναι η κεντρική πλατεία της Πάτρας. Εκεί βρίσκεται και το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων. Δημιουργήθηκε στα χρόνια του κυβερνήτη Καποδίστρια.

10 Δημοτική Βιβλιοθήκη Η Δημοτική βιβλιοθήκη ιδρύθηκε το 1908 επί Δημάρχου Δημητρίου Βότση. Ο επισκέπτης μπορεί ναβρει μια πλούσια συλλογή σπάνιων βιβλίων. O συνολικός αριθμός των βιβλίων ανέρχεται στα 200.000 αντίτυπα και των περιοδικών στους 853 τίτλους.

11 Εκκλησία Παντοκράτορα ● Βρίσκεται στην Άνω Πόλη, κάτω από το κάστρο. ● Είναι χτισμένος πάνω από τα ερείπια του ναού του Ολυμπίου Διός (900 π.χ) ● Αποτελεί πιστό αντίγραφο της Αγίας Σοφίας στην Κων/πολη


Κατέβασμα ppt "ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ. Η θέση της Πάτρας και σημεία ενδιαφέροντος H Πάτρα είναι μια πόλη στην Δυτική Ελλάδα που βρέχεται στα βόρεια από."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google