Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΘΗΜΑ 8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ) ΣΕ ΜΙΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΘΗΜΑ 8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ) ΣΕ ΜΙΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΘΗΜΑ 8

2 ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ) ΣΕ ΜΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΙΚΟΝΙΚΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΑΥΤΗΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ Η ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ. ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΗΔΗ ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΟΡΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ, ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ.

3 ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΙΠΩΔΟΥΣ ΙΣΤΟΥ, ΣΕ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΒΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΥΨΟΥΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ. ΑΠΟ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ, ΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΣΑΝ Δ.Μ.Σ.>30 KG/M 2,ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ 35-65 ΕΤΩΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΑΡΟΙ Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΟΙ.

4 ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΕΙΝΑΙ: ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΗΛΙΚΙΑ: Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΒΑΡΟΥΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Σ' ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ- ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 50-60 ΕΤΩΝ- ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 24.2 % ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ 27.1 % ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. ΦΥΛΟ: ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 50 ΕΤΩΝ.

5 ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ - ΦΥΛΗ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ, ΣΥΧΝΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΕΣ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ ΒΑΡΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ, ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΦΥΛΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ. Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Π.Χ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΑΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ, ΕΝΩ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ Η ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΤΩΝ 35 ΚΑΙ 54 ΕΤΩΝ. ΑΣΤΙΚΕΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ: ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΗΤΑΝ 13.6 %, ΕΝΩ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΗΤΑΝ 22.6 %, ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ 31.9 % ΚΑΙ 49.1 %.

6 ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΝΤΟΝΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΣΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ: Η ΤΑΧΥΤΑΤΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ. Η ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΚΥΣΤΙΚΩΝ ΦΑΓΗΤΩΝ.

7 Η ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΛΕΠΤΗ ΣΙΛΟΥΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ. ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΑΙΖΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΡΟΛΟ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

8 ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ, ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΥΡΩΣΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΑΞΕΙΣ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟ ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΝ ΒΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ 7-12 ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΥΧΝΟ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ. ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΝ ΒΑΡΟΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΙΣ ΥΠΟΣΙΤΙΖΟΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΙΣ ΦΤΩΧΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΑΝΑΠΤΥΚΤΕΣ Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΥΠΟΡΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ΣΥΧΝΑ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ.

9 ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΟΤΙ Ο Δ.Μ.Σ. ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ.

10 ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ: ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΤΙΚΟΥ ΘΕΡΜΙΔΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΘΕΙ ΟΤΙ ΜΙΚΡΕΣ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΠΝΙΣΜΑ : ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΕΛΑΤΤΩΝΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΤΟ ΑΥΞΑΝΕΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΝΙΣΘΕΙ ΟΤΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ. Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.

11 ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛΗΣ: Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΣΕ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Δ.Μ.Σ. ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΑΛΚΟΟΛΗΣ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΩΣ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕΤΡΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ, ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΒΑΡΟΣ ΕΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΚΟΟΛΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΥΣΧΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛΗΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΑΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ. ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: Ο ΑΔΡΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟ.

12 ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΣΤΕΝΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ. ΕΡΕΥΝΕΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΣΤΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΑ ΑΤΟΜΑ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ 10 ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ. ΤΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΑ ΔΕ ΔΙΑΒΗΤΙΚΑ ΑΤΟΜΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΑΡΗΜΕΝΑ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ.

13 Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΤΩΝ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ. ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΟΙΛΙΑΚΟ ΛΙΠΟΣ ΚΑΙ Δ.Μ.Σ,=26 Η 27 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΑΠΟ Δ.Μ.Σ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΣΕ ΑΤΟΜΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΟΜΩΣ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ ΚΑΤΑΝΕΜΗΜΕΝΟ. ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΕΜΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΔΟΡΙΟ ΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΛΟΥΤΙΑΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΕΜΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.

14 ΠΟΛΛΕΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΟ ΣΤΙΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΕΣ. Η ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΤΡΙΧΟΦΥΙΑ, Η ΥΠΕΡΑΝΔΡΟΓΟΝΑΙΜΙΑ, Η ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΥΤΟ.

15 ΣΤΙΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΚΚΡΙΣΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΩΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΕΜΜΗΝΟΥ ΚΥΚΛΟΥ (ΜΙΚΡΟΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ, ΑΡΑΙΟΑΜΗΝΟΡΡΟΙΑ Η ΑΜΗΝΟΡΡΟΙΑ), ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣΤΩΝ. ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΗ LIBIDO, ΜΕΡΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΓΥΝΑΙΚΟΜΑΣΤΙΑ.

16 ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΜΥΪΚΗ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΔΥΣΚΙΝΗΣΙΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΩΘΡΟ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ. Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΔΥΣΧΕΡΑΙΝΕΤΑΙ, Η ΖΩΤΙΚΗ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΩΝ ΕΛΑΤΤΩΝΕΤΑΙ, ΣΥΧΝΑ ΔΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΟ ΕΜΦΥΣΗΜΑ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΕΝΑΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΛΙΠΟΣ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕΤΑΙ ΤΟΣΟ Η ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΝΟΗ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΟ ΑΠΝΟΪΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ (ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑ Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ) ΚΑΙ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΟΞΕΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΧΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΧΝΑ ΣΕ ΠΑΧΥΣΑΡΚΑ ΑΤΟΜΑ.

17 ΤΟ ΥΠΟΔΟΡΙΟ ΛΙΠΟΣ, ΩΣ ΔΥΣΘΕΡΜΑΓΩΓΟ, ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ, ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΑ ΑΤΟΜΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΗ ΕΦΙΔΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΠΤΑ. ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΔΕ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΟΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΟΙ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΗΛΙΑΣΗ, ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΙΖΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΕΡΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΚΖΕΜΑ, ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΥΚΗΤΙΑΣΕΙΣ Κ.Λ.Π.

18 ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ: ΥΠΕΡΤΑΣΗ, ΥΠΕΡΛΙΠΙΔΑΙΜΙΑ, ΥΠΕΡΙΝΣΟΥΛΙΝΑΙΜΙΑ, ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΩΣΗ, ΝΕΦΡΟΛΙΘΙΑΣΗ, ΟΥΡΙΚΗ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ, ΟΞΕΙΑ ΠΑΓΚΡΕΑΤΙΤΙΔΑ, ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΕΣ, ΚΙΡΣΟΙ, ΘΡΟΜΒΟΦΛΕΒΙΤΙΔΕΣ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΕ ΕΓΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΟΥΝ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΤΟΣΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ.

19 ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΒΑΡΟΣ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ( ΜΕ Δ.Μ.Σ. ΚΑΤΩ ΑΠΟ 19.8) ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ 12 ΜΕ 18 ΚΙΛΑ. ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΒΑΡΟΣ (ΜΕ Δ.Μ.Σ. 19.8-26.0 ) ΤΑ ΚΙΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ 11 ΜΕ 15, ΣΤΙΣ ΥΠΕΡΒΑΡΕΣ ( ΜΕ Δ.Μ.Σ. >26.0-29.0) 6,5 ΜΕ 11 ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΕΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 6,5 ΚΙΛΑ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΔΙΔΥΜΑ Η ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΒΑΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ 15-20 ΚΙΛΑ.

20 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΕΛΕΤΗ, ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΤΙ 1423 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΧΑΝ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 1,5 ΕΩΣ 3,6 ΚΙΛΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ: Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΗΤΑΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ. Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ ΣΥΣΧΕΤΙΣΘΗΚΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΦΟΡΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ Η ΓΑΛΟΥΧΙΑ ΔΕΝ ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ.

21 ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΒΑΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ. ΟΙ ΥΠΕΡΒΑΡΕΣ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΠΤΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΩΣΤΟΣΟ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ. ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΣΤΙΣ ΥΠΕΡΒΑΡΕΣ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ Η ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΒΑΡΟΣ, ΑΦΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΑΥΞΗΣΑΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΒΑΡΟΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΛΥΘΕΙ, ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ. ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ, ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ, ΠΑΡΑ ΑΥΤΗ ΚΑΘ'ΕΑΥΤΗ Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ.

22 Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ, ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΜΕ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΠΛΟΚΩΝ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ 35%. ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΗΣ ΕΓΚΥΟΥ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ: ΥΠΕΡΤΑΣΗ ΤΟΞΙΝΑΙΜΙΑ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ ΜΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ (ΕΜΒΡΥΟΥΛΚΙΕΣ, ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΤΟΜΗ ) ΑΥΞΗΜΕΝΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΓΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΕΜΒΡΥΑΚΗ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΑΚΤΟΦΟΡΙΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΕΜΒΟΛΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΜΑΘΗΜΑ 8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ) ΣΕ ΜΙΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google