Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ. ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ 2007-13 ΣΤΟ ΕΣΠΑ 2014-20 Μαρία Κασωτάκη Προϊσταμένη ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ. ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ 2007-13 ΣΤΟ ΕΣΠΑ 2014-20 Μαρία Κασωτάκη Προϊσταμένη ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ. ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ 2007-13 ΣΤΟ ΕΣΠΑ 2014-20 Μαρία Κασωτάκη Προϊσταμένη ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης

2 Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ∆ΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ∆ΙΚΑΙΟΥΧΩΝ: ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟ∆ΟΥ 2007 – 2013 ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΔΕΤ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2007-2013, 1083/06 ΚΑΙ 1828/06 ΕΘΕΣΑΝ ΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΕΠΕΒΑΛΑΝ: ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΕΡΓΑ ΣΥΜΒΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΕ. Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΣΠΑ Ή ΑΛΛΙΩΣ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ : ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΩΝ,ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

3 Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΙSO, ΑΝΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΕΛΟΤ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΣΠΑ. Ο ΕΛΟΤ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ 1429, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ ΩΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΛΟΤ 1429 ΚΑΙ ΕΘΕΣΕ ΩΣ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΚΑΙ ΜΕΤΑ. ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΩΝ ΕΣΠΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΤΥΠΟ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΕΣΠΑ 2007-2013. ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ, ΜΕΧΡΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ, Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ,ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

4 Ο ΝΕΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΣΠΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΣΠΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΣΠΑ ΑΠΟ ΙΚΑΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ. ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΕΡΓΑ ΣΥΜΒΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (ΕΣΠΑ), ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ, ΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ, ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

5 Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΤΑ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ(1) Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΣΠΑ ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΆΡΘΡΟ 22 ΤΟΥ Ν3614/2017(ΝΟΜΟΣ ΕΣΠΑ) ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ: ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΟ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΙΘΕΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΕΛΟΤ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΟ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΣΤΗ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΟ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΝΑΣ ΜΗ ΕΠΑΡΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΟΣ ΕΡΓΟΥ ΕΣΠΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΑ1258/ΕΥΣ281/11-1-2008. Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΕΛΟΤ 1429 ΡΥΘΜΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΑ 4310/ΕΥΘΥ2038/9-9-2009,ΑΛΛΑ ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

6 Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΤΑ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ(2) ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 10 ΤΟΥ Ν3840/2010 ΜΕ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ: ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΕΛΟΤ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ. ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ(ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ) ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΑΠΟΜΕΜΑΚΡΥΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ Ο ΝΟΜΟΣ 3840/2010 ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΑ22867/ΕΥΘΥ984/28-5-2010 ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2007-2013.

7 ΤΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΤΙΑΣ 2008-2010 (1) Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ ΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ ΝΑ ΑΙΤΗΘΕΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ. Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ 3 ΔΙΑΚΡΙΤΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ (Α,Β,Γ),ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΣΠΑ. Η ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ(ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ,ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ).

8 ΤΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΤΙΑΣ 2008-2010 (2) Η ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝΚΑΙ Η ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ Η ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑΣ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΕΠΑΡΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ. ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΥΠΟΥ Α :  Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ  Η ΔΙΑΚΡΙΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ/ΡΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ.

9 Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ :ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΠΕΠ ΚΡΗΤΗΣ 2007-2013 ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΕ 60 ΑΝΤΙ ΤΩΝ 350 ΤΟΥ ΠΕΠ 2000-2006 ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΕΣΠΑ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΙΑΣ ΠΡΑΞΗΣ. Η ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΦΟΡΕΑ (ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ) ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΘ'ΥΛΗΝ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ/ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ. ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ Η ΔΙΑΚΡΙΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΡΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ. ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΑΝ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΕΡΓΑ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΑΠΟ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΡΦΕΡΕΙΑΣ.

10 Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ :ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ (1) Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΕΙΧΕ ΣΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ.ΤΟ ΚΥΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΝ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΕΙΧΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ ΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΡΚΗ.ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΗΤΑΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΕ ΟΡΙΑΚΑ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΦΟΡΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΕ ΦΑΣΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΕΡΗΘΗΚΑΝ ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΕΝ ΜΕΡΕΙ Ή ΕΝ ΣΥΝΟΛΩ.ΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΚΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ :ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ Ή ΚΑΙ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΤΑΓΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ. Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ ΝΕΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΧ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ, ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ.ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΤΟΝΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΟΡΙΑΚΑ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΦΟΡΕΙΣ.

11 Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ :ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ (2) Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΩΝ,ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ. Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΦΕΡΟΥΣΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ.Η ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΕΡΓΩΝ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ Ή ΜΗ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΝΤΙΝΕΤΟ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΜΗ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΦΟΡΕΩΝ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ Ή/ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ.

12 Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ :ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ (3) ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΘΕΣΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΝΟΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ, Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΑΣΚΗΣΗ.Η ΣΥΧΓΥΣΗ ΤΩΝ ΡΟΛΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΠΙΡΕΑΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ. ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΥΠΩΣΑΝ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΟΛΟ ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΤΟΝΤΑΙ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙΣΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΡΙΒΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

13 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ-ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟ(1) Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΕΝΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΜΕ ΤΗ ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΕΝ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ,ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΜΙΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. Η ΦΕΡΟΥΣΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑΒΑΛΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΛΟΓΩ:  ΜΕΓΕΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΘΕΙ,  ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ,  ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩΝ,  ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΝΕΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΕΝΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ.

14 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ-ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟ(2)  Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΟΣ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ.  Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΣΠΑ 2014-2020. ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ 2007-2013, ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

15 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!


Κατέβασμα ppt "ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ. ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ 2007-13 ΣΤΟ ΕΣΠΑ 2014-20 Μαρία Κασωτάκη Προϊσταμένη ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google