Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Είναι η απόλυτα φυσική διαδικασία διατροφής πολύτιμη και αναντικατάστατη.  Δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία ή αποστείρωση και μπορεί να γίνει αυθόρμητα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Είναι η απόλυτα φυσική διαδικασία διατροφής πολύτιμη και αναντικατάστατη.  Δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία ή αποστείρωση και μπορεί να γίνει αυθόρμητα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  Είναι η απόλυτα φυσική διαδικασία διατροφής πολύτιμη και αναντικατάστατη.  Δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία ή αποστείρωση και μπορεί να γίνει αυθόρμητα και αυτόματα οπουδήποτε βρίσκεται η μητέρα.  Ο θηλασμός δεν είναι ταμπού. Μια μητέρα που θηλάζει είναι μια εικόνα ιερή και άξια σεβασμού.  Πρέπει επίσης να γνωρίζουμε πως κάθε θηλαστικό έχει το κατάλληλο γάλα για το δικό του είδος.

3  Μητρικό γάλα είναι το γάλα που παράγεται από το στήθος της γυναίκας κατά το θηλασμό του βρέφους.  Είναι η ιδανική τροφή για το βρέφος, γνωστό και ως λευκό αίμα λόγω της σπουδαιότητας που έχει για τον ανθρώπινο οργανισμό.  Η σύστασή του μεταβάλλεται ανάλογα με τις ανάγκες του βρέφους, ηλικιακές και αναπτυξιακές. Μάλιστα, αλλάζει ακόμη και κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

4  Είναι η πιο πλήρης διατροφή για τα βρέφη και η μοναδική ειδική διατροφή για τον άνθρωπο.  Είναι πιο εύπεπτο από το ξένο γάλα.  Υπάρχει μικρότερη πιθανότητα παχυσαρκίας στην ενήλικο ζωή του βρέφους.  Προσφέρει αντισώματα, με αποτέλεσμα την περιόριση των λοιμώξεων.  Υπάρχει μικρότερη συχνότητα οξείας μέσης ωτίτιδας στα παιδιά.  Τα βρέφη που θηλάζουν αποκλειστικά για τουλάχιστον 4 μήνες έχουν μικρότερη πιθανότητα ανάπτυξης αλλεργίας.  Είναι μικρότερη η πιθανότητα εμφάνισης αιφνιδίου θανάτου.  Είναι μικρότερη η πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου.  Είναι μικρότερη η πιθανότητα ανάπτυξης διαβήτη, φλεγμονωδών χρόνιων νοσημάτων και τερηδόνας.  Δίνει υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (IQ) στα βρέφη.

5  Βοηθά στην απώλεια κιλών εγκυμοσύνης.  Παρέχει ταχύτερη ανάρρωση από τον τοκετό.  Καθυστερεί την επανέναρξη της εμμήνου ρύσεως, μικρότερη πιθανότητα αναιμίας.  Είναι μικρότερος κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου μαστού και ωοθηκών.  Είναι μικρότερος κίνδυνος ανάπτυξης οστεοπόρωσης.  Προσφέρει ικανοποίηση άμεσα στο βρέφος.  Βοηθά στο δεσμό μητέρας-βρέφους.  Ελαττώνει το άγχος και δίνει μια αίσθηση χαλάρωσης.  Είναι ευκολότερο και φτηνότερο.

6  ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ  ΓΑΛΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

7  ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ  ΓΑΛΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Σε περίπτωση υποχρεωτικού αποχωρισμού μητέρας-παιδιού, θα ταΐσει το παιδί κάποιος άλλος. Σε κάθε περίπτωση, το ότι μια γυναίκα δεν θηλάζει, δεν την κάνει λιγότερο καλή μητέρα. Αν για κάποιους λόγους – ιατρικούς ή άλλους- δεν μπορούμε να θηλάσουμε, δεν υπάρχει λόγος να νιώθουμε ενοχές. Αντισώματα περνούν από τη μάνα στο βρέφος και το προστατεύουν από της λοιμώξεις. Ένζυμα του γάλακτος κάνουν ευκολότερη την πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών. Είναι πάντα στη σωστή θερμοκρασία. Η λακταλβουμίνη που περιέχεται στο μητρικό γάλα μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων. Είναι δωρεάν.

8  ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ  Παθήσεις της μητέρας όπως AIDS, ηπατίτιδα μπορεί να μεταδοθούν στο βρέφος.  Φάρμακα που παίρνει η μητέρα μπορεί να περάσουν με τον θηλασμό στο βρέφος.  ΓΑΛΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Το γάλα σε σκόνη δεν περιέχει ένζυμα, αντισώματα και άλλα πολύτιμα συστατικά που σαφώς υπάρχουν στο μητρικό γάλα. Προϋποθέτει μια χρονοβόρα προετοιμασία που δεν απαιτείται στην περίπτωση του θηλασμού. Αυτή η προεργασία γίνεται ακόμη πιο δύσκολη στη διάρκεια της νύχτας ή όταν θέλουμε να βγούμε από το σπίτι. Το γάλα σε σκόνη ειδικά για την πρώτη βρεφική ηλικία πωλείται στα φαρμακεία, που σημαίνει πως πρέπει να έχουμε πάντα επαρκείς ποσότητες στο σπίτι. Το κόστος της αγοράς του γάλακτος είναι αρκετά υψηλό. Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα έξοδα του πρώτης βρεφικής ηλικίας. Έχει υπολογιστεί πως για την διατροφή με γάλα φόρμουλα για τους πρώτους 6 μήνες ζωής του νεογέννητου, απαιτείται ένας ολόκληρος μέσος μισθός.

9

10

11 1) ;; Λιπαρά 2) Νερό 3) Πρωτεΐνες 4) ] Υδατάνθρακες 5) Βιταμίνες 6) Μέταλλα

12

13 Η εργασία έγινε από τις μαθήτριες: Μαρία Πασπαλιάρη Δέσποινα Σκαρπίδη Μαρία Σκλαβούνου Μαρίνα Φασούλη Ελένη Χατζάρα


Κατέβασμα ppt " Είναι η απόλυτα φυσική διαδικασία διατροφής πολύτιμη και αναντικατάστατη.  Δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία ή αποστείρωση και μπορεί να γίνει αυθόρμητα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google