Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γ α λ λ ί α Βιργινία Κούσπαρου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γ α λ λ ί α Βιργινία Κούσπαρου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γ α λ λ ί α Βιργινία Κούσπαρου 25.5.2016
This template can be used as a starter file for a photo album. Βιργινία Κούσπαρου

2 Το Παρίσι Το Παρίσι είναι γνωστό ως η Πόλη του φωτός. Ο συνολικός πληθυσμός της μητροπολιτικής περιοχής ξεπερνά τα και είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης και του κόσμου. Επίσης εκεί είναι η UNESCO!

3 θέατρα Εκεί υπάρχουν πολλά θέατρα. Τα μεγαλύτερα θέατρα της χώρας βρίσκονται στο Παρίσι. Το Γαλλικό Θέατρο είναι το εθνικό θέατρο με κλασσικό περιεχόμενο. Ιδρύθηκε το 1680 και εκεί παίζονται τα έργα του Μολιέρου. Υπάρχει και η Όπερα του Παρισιού, η οποία ιδρύθηκε το 1875, καθώς και το θέατρο των Ηλυσίων Πεδίων.

4 Μουσεία Το παγκοσμίως γνωστό μουσείο του Λούβρου άνοιξε τις πύλες του το 1793, περιλαμβάνει πάνω από εκθέματα, από την αρχαιότητα μέχρι τον 19ο αιώνα. Πριν γίνει μουσείο ήταν βασιλική κατοικία και σήμερα είναι το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου. Βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του Παρισιού. Μέσα στο μουσείο βρίσκονται κυρίως πίνακες ζωγραφικής. Δίπλα, αλλά ενσωματωμένο στο μουσείο, βρίσκεται ένα δεύτερο Μουσείο, αυτό της Φυσικής Ιστορίας. Το μουσείο του Πάμπλο Πικάσο είναι αφιερωμένο, όπως το λέει και ο τίτλος του, στον μεγάλο Ισπανό ζωγράφο. Εκτίθενται περίπου 250 έργα του Πικάσο, πίνακες αλλά και γλυπτά.

5 Μασσαλία Η Μασσαλία είναι η σημαντικότερη πόλη-λιμάνι της Γαλλίας και η τρίτη σημαντικότερη (ως λιμάνι) της Ευρώπης. Με περίπου κατοίκους, η Μασσαλία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας μετά το Παρίσι και ανήκει στην ευρύτερη ιστορική περιοχή της Προβηγκίας. Η Μασσαλία βρίσκεται σε υψόμετρο 12 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Όμως, οι λόφοι βόρεια της Μασσαλίας, ξεπερνούν και τα 700 μέτρα σε ύψος.

6 Λυών Η Λυών είναι πόλη της νοτιοανατολικής Γαλλίας, πρωτεύουσα της περιφέρειας του Ρον-Αλπ και του νομού του Ροδανού. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, μετά το Παρίσι και τη Μασσαλία και ο πληθυσμός της ανέρχεται σε κατοίκους.

7 Τουλούζ Η Τουλούζ είναι γνωστή με την εξελληνισμένη ονομασία Τουλούζη στην ελληνική βιβλιογραφία, είναι μητροπολιτική πόλη. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Γαρούνα, ανάμεσα στη Μεσόγειο θάλασσα και τον Ατλαντικό Ωκεανό, κοντά στα Πυρηναία Όρη και τα σύνορα με την Ισπανία….

8 Νίκαια Η πόλη έχει πληθυσμό περίπου κατοίκων και περιλαμβάνει την παλιά, γραφική πόλη με τους στενούς δρόμους, το λόφο Le Château, το εμπορικό λιμάνι και τη νέα πόλη… Υπάρχει Πανεπιστήμιο, Σχολή Καλών Τεχνών, ενώ το λιμάνι της και το αεροδρόμιό της είναι από τα σημαντικότερα διαμετακομιστικά κέντρα της Γαλλίας. Στα αξιοθέατά της περιλαμβάνονται Μουσεία, ναοί, η υπαίθρια αγορά, καθώς και το Καρναβάλι της Νίκαιας, το οποίο διεξάγεται από το 1873.

9 Ναντ Η Ναντ έχει κατοίκους. Η Ναντ είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις και λιμένες της Γαλλίας.

10 Biarritz Η Biarritz είναι μια κομψή παραθαλάσσια πόλη στη νοτιοδυτική Γαλλία.. Σήμερα η πόλη είναι ένας από τους αγαπημένους ευρωπαϊκούς προορισμούς για τους surfers. Εξερευνήστε τα μουσεία και τις εκκλησίες της Biarritz ή επισκεφθείτε την παραλία για να θαυμάσετε τα κύματα.

11 Champagne Η Champagne, σαμπάνια, μια περιοχή της Γαλλίας γνωστή για την παραγωγή ... σαμπάνιας! Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το γαλλικό δίκαιο, μόνο οι αφρώδεις οίνοι που παράγονται στην περιοχή μπορούν να ονομάζονται σαμπάνιες.

12 Saint- Tropez Καλλιτεχνικό και πολυτελές, το Saint- Tropez είναι μια γραφική μικρή παραθαλάσσια πόλη, που κατακλύζεται από κόσμο, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Περιπλανηθείτε στα πλακόστρωτα σοκάκια, περπατήστε από παραλία σε παραλία και θαυμάστε το μαγευτικό τοπίο.

13 Chamonix Το Chamonix φιλοξένησε τους πρώτους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το Από τότε, είναι φημισμένο για την πανέμορφα βουνά του και την ποικιλία χειμερινών σπορ. Από το σκι στην ορειβασία, η πόλη των Άλπεων προσελκύει διάσημους αθλητές και θεωρείται ως η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των ακραίων χειμερινών σπορ. Είτε είστε ερασιτέχνης σκιέρ ή ορειβάτης ή απλά θέλετε να θαυμάσετε τα βουνά με τελεφερίκ, το Chamonix είναι μαγευτικό.

14 Νορμανδία Η Νορμανδία μοιάζει με δύο κόσμους σε έναν. Το ζωντανό πράσινο τοπίο κυλά στην ακτή, που συναντά τα άγρια νερά της Μάγχης. Η Νορμανδία προσφέρει πολλά για να εξερευνήσετε, να δοκιμάσετε και να δείτε. Επισκεφθείτε το Mont Saint Michel και τις παραλίες, δοκιμάστε παραδοσιακά τυριά, όπως Camembert και Neufchâtel, επισκεφθείτε τις γοτθικές εκκλησίες στη Ρουέν και δείτε τα νησιά της Μάγχης.

15  Κοιλάδα του Λίγηρα Αμπελώνες, και ιστορικές πόλεις με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική είναι το χαρακτηριστικό της κοιλάδας του Λίγηρα. Πηγαίνετε για ένα ταξίδι με ποδήλατο μέσα από την κοιλάδα. Κάντε ένα χαλαρωτικό ταξίδι μέσα από την ύπαιθρο και θαυμάστε εντυπωσιακά ανάκτορα, όπως το Chateau Chambord.

16 DISNEYLAND Ποιου δεν του αρέσει η Ντίσνεϋλαντ ;;;;
H Ντίσνεϋλαντ είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πάρκα διασκέδασης που βρίσκεται στο Ορλάντο. Άνοιξε τον Οκτώβριο του 1971 και είναι ένα τεράστιο θεματικό πάρκο με ποικίλων μορφών δραστηριότητες. Αποτελείται από πολλά λούνα παρκ.Ανήκει στην εταιρεία Walt Disney, που για πρώτη φορά οργάνωσε και λειτούργησε έτσι επιχείρηση στο Anaheim της Καλιφόρνια στις 17 Ιουλίου του 1955… Ποιου δεν του αρέσει η Ντίσνεϋλαντ ;;;;

17 Τι θα φασ αν πασ γαλλια;;
Τα σπουδαιότερα φαγητά είναι η γαλοπούλα με το κρασί από πάνω σαν το σος. Τα κρουασάν είναι πολύ νόστιμα.

18 Ο πύργος του Άιφελ Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ και έχει ύψος 325 μέτρα .Έχει βάρος Kg. Έχει τρία επίπεδα με σκάλα ή ανελκυστήρα. Στο πρώτο επίπεδο έχει εστιατόριο. Ο πύργος έχει χρησιμοποιηθεί επίσης και για πολλές σκηνές ταινιών.

19 Τι θα συναντήσεις στον δρόμο…
Στον δρόμο συνήθως βλέπεις ανθρώπους… και μίμους. Ακόμα μπορείς να δεις και ζωγράφους


Κατέβασμα ppt "Γ α λ λ ί α Βιργινία Κούσπαρου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google