Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Google Drive (διαμοιρασμός αρχείων

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Google Drive (διαμοιρασμός αρχείων"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Google Drive (διαμοιρασμός αρχείων
Σενάριο διδασκαλίας

2 Στόχοι Να χρησιμοποιούν υπηρεσίες της Google και ειδικά την εφαρμογή Google Drive. Να μπορούν να δημιουργήσουν νέα αρχεία και να τα αποθηκεύουν στο Google cloud. Να κατανοήσουν την έννοια του Διαμοιρασμού αρχείων και της επεξεργασίας τους από πολλούς χρήστες σε πραγματικό χρόνο.

3 Προδιαγραφές Οι μαθητές χωρίζονται σε ομάδες Υλικοτεχνική υποδομή και το λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε Απαραίτητα σύνδεση στο Διαδίκτυο, εγκατεστημένος φυλλομετρητής και βιντεοπροβολέας. Η ύπαρξη λογαριασμού στη Google για κάθε ομάδα.

4 Περιγραφή Σεναρίου Εμφάνιση videos , ) οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν ένα νέο έγγραφο κειμένου στο Google Drive, να το επεξεργαστούν και να το κοινοποιήσουν στις άλλες ομάδες της Τάξης, επιλέγοντας την κατάλληλη από τις διαθέσιμες επιλογές Κοινής Χρήσης. Φύλλο Αξιολόγησης με Hot Potatoes.

5 Φύλλο εργασίας Μεταβείτε στη διεύθυνση drive.google.com. Συνδεθείτε
Στο αριστερό μενού, επιλέξτε Δημιουργία (Create) για να δημιουργήσετε ένα νέο έγγραφο. Από το πτυσσόμενο μενού επιλέξτε Έγγραφο (Document). πληκτρολογήστε στο έγγραφο την παρακάτω φράση: «Το παρόν έγγραφο δημιουργήθηκε από την 1η (ή 2η, 3η κτλ) Ομάδα. Σκοπός μας είναι, εκτός των άλλων, να μάθουμε να χρησιμοποιούμε το Google Drive ως εργαλείο συνεργασίας μεταξύ μας αλλά και με τον Καθηγητή μας για τις ανάγκες του μαθήματος.» Πατήστε το κουμπί «Κοινή Χρήση». Θα σας ζητηθεί να αποθηκεύσετε το έγγραφό σας πριν προχωρήσετε. Αποθηκεύστε με Όνομα Drive 1 για την 1η Ομάδα, Drive 2 για την 2η Ομάδα κτλ. Στο κάτω μέρος, στο πεδίο Πρόσκληση Ατόμων, πληκτρολογήστε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις ( s) των υπολοίπων Ομάδων της Τάξης. (Αν ανήκετε στην 1η Ομάδα, πληκτρολογήστε τα s της 2ης, 3ης, 4ης κτλ. Μην αμελήσετε να τσεκάρετε την επιλογή «Ειδοποίηση ατόμων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου»). Στη συνέχεια επιλέξτε «Δυνατή Επεξεργασία» από το πεδίο ακριβώς δίπλα στο πεδίο των s και πατήστε το κουμπί «Κοινή Χρήση και Αποθήκευση» για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές. ελέγξτε το inbox του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου. Επιλέξτε να ανοίξετε ένα από τα νεοεισερχόμενα μηνύματα και προβείτε σε επεξεργασία του εγγράφου των συμμαθητών σας. Επίσης, μπορείτε να βλέπετε σε πραγματικό χρόνο τις αλλαγές που επιφέρουν οι συμμαθητές σας στο δικό σας έγγραφο.

6 Φύλλο αξιολόγησης Ποια υπηρεσία της Google χρησιμοποιώ για να κοινοποιήσω σε τρίτους ένα δικό μου αρχείο;   Google Maps   Google Earth   Google Drive   Όλα τα παραπάνω Τι σημαίνει ο όρος "διαμοιρασμός αρχείου";   Μοίρασμα του αρχείου σε δυο κομμάτια   Διαίρεση ενός αρχείου σε περισσότερα   Κοινή χρήση ενός αρχείου με άλλους χρήστες Σε πόσους χρήστες συνολικά μπορώ να κοινοποιήσω ένα έγγραφο μέσω του Google Drive;   Μέχρι 5   Από 5 μέχρι 20   Σε 2-3 το πολύ   Σε όσους επιθυμώ Με την υπηρεσία Google Drive μπορώ να δημιουργήσω online...   Έγγραφα, λογιστικά φύλλα, παρουσιάσεις, φόρμες και σχέδια   Έγγραφα, βίντεο, σχέδια και λογιστικά φύλλα   Κάθε είδους αρχείου   Φόρμες, σχέδια, βίντεο, εικόνες και παρουσιάσεις Η υπηρεσία Google Drive παρέχεται σε...   όσους έχουν λογαριασμό στο Yahoo.com   όσους έχουν λογαριασμό στη Google   όλους ανεξαιρέτως τους χρήστες του διαδικτύου   όλους τους χρήστες του διαδικτύου στην πόλη που κατοικώ

7 Φύλλο αξιολόγησης Η Google με κάθε νέο λογαριασμό μου παρέχει αποθηκευτικό χώρο στο cloud;   Nαι, ίσο με 15GB   Ναι, όσο θέλω   Όχι. Αυτό ισχύει για ορισμένες κατηγορίες χρηστών   Όχι. Δεν δίδεται αποθηκευτικός χώρος σε κανέναν. Αν είμαι κάτοχος λογαριαμού στη Google μπορώ να χρησιμοποιήσω και άλλες δωρεάν online εφαρμογές όπως:   Google Maps   Google Calendar   Gmail (Google Mail)   Όλα τα παραπάνω Μπορώ να αποθηκεύσω ένα έγγραφο που δημιούργησα στο Google Drive στον υπολογιστή μου;   Ναι, μπορώ   Όχι, είναι αδύνατο. Για τη δημιουργία λογαριασμού στη Google πρέπει να είμαι άνω των 18 ετών.   Όχι   Ναι Με το Google Drive μπορώ να βλέπω τις αλλαγές που επιφέρει κάποιος σε έγγραφο που του έχω κοινοποιήσει σε πραγματικό χρόνο (real time)   Όχι, αυτό δεν γίνεται   Μόνο αν πρόκειται για έγγραφο με όνομα "Κοινή Χρήση"

8 Παρατηρήσεις Διαμοιρασμός αρχείων σε αντίθεση με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο


Κατέβασμα ppt "Google Drive (διαμοιρασμός αρχείων"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google