Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΡΙΚΕΛΛΥ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΑ Δ΄2

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΡΙΚΕΛΛΥ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΑ Δ΄2"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΡΙΚΕΛΛΥ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΑ Δ΄2
ΛΥΚΟΣ ΜΑΡΙΚΕΛΛΥ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΑ Δ΄2

2 ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΥΚΟ

3 ΛΥΚΟΣ Ο Λύκος (Canis lupus) είναι θηλαστικό της τάξης των Σαρκοφάγων. Έχει κοινή καταγωγή με τον σκύλο και θεωρείται πρόγονος όλων των ειδών σκύλων που υπάρχουν σήμερα. Οι λύκοι ήταν κάποτε άφθονοι και κατοικούσαν σε όλη σχεδόν τη Βόρεια Αμερική, την Ευρασία και τη Μέση Ανατολή, και έως πριν λίγους αιώνες ήταν το θηλαστικό με τη μεγαλύτερη γεωγραφική εξάπλωση στη Γη.

4 ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Επικράτεια:Ευκαρυωτικά Βασίλειο:Ζώα (Animalia) Συνομοταξία:Χορδωτά (Chordata) Ομοταξία:Θηλαστικά (Mammalia) Τάξη:Σαρκοφάγα (Carnivora) Οικογένεια:Κυνίδες (Canidae) Γένος:Κύων (Canis) Είδος:C. lupus

5 Τροφη Ο λύκος τρέφεται κυρίως με άγρια φυτοφάγα (ελάφι, ζαρκάδι, αγριογούρουνο, αγριόγιδο), διάφορα μικρά θηλαστικά, τρωκτικά και κτηνοτροφικά ζώα (πρόβατα, γίδια). Τρώει όμως και φρούτα όπως σταφύλια, μούρα και σύκα.

6 ΑΠΟ ΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Οι κυριότεροι λόγοι είναι:
Μειώθηκαν σημαντικά οι δασικές εκτάσεις όπου μπορεί να ζήσει: από πυρκαγιές, από διάφορα τεχνικά έργα που γίνονται ( δρόμοι, κτίρια κ.λ.π), από την παράνομη υλοτομία. Η ανθρώπινη παρουσία και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Λιγόστεψε η τροφή του γιατί πολλά από τα θηράματά του μειώθηκαν από το παράνομο κυνήγι και τα φυτοφάρμακα. Κάποιοι κυνηγοί όταν συναντήσουν λύκο, βρίσκουν την ευκαιρία να εξασκηθούν στο σημάδι.

7 Cartoon

8 Αστείο Βίντεο

9


Κατέβασμα ppt "ΜΑΡΙΚΕΛΛΥ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΑ Δ΄2"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google