Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΟΣΗ Α. - ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ Π. - ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Α. - ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ Μ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΟΣΗ Α. - ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ Π. - ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Α. - ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ Μ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΟΣΗ Α. - ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ Π. - ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Α. - ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ Μ.
ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η παρουσίαση αυτή δημιουργήθηκε για να δοθεί ως δώρο στους μικρούς αθλητές της ομάδας του Α.Σ. ΡΟΔΟΣ. Ευχόμαστε να σας είναι χρήσιμο εργαλείο ή ακόμα καλύτερα να σας δώσει έμπνευση. ΔΟΣΗ Α. - ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ Π. - ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Α. - ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ Μ. Φεβρουάριος 2011

2 Όταν σ’ είχα πρωτοδεί… κάτι στη ζωή μου αληθινά είχε παιχτεί αλλά δεν το’ χα καταλάβει…
Η μοίρα μας, μας έφερε στο ίδιο χορτάρι και τότε κατάλαβα μαζί σου τι παίζει… γιατί είχα εντελώς τρελαθεί..

3 Όνομα- Επώνυμο: Μπάλα Ποδοσφαίρου Έχω πολλές αδελφές μικρές και μεγάλες... όλες μας θεές!! Ασχολούμαστε μόνο με τον αθλητισμό, επαγγελματικά. Σε αρκετούς αρχαίους πολιτισμούς (Ρωμαίοι, Αζτέκοι, Μάγια και Κινέζοι) παιζόταν παιχνίδι παρόμοιο με το σημερινό ποδόσφαιρο. Στη Μ. Βρετανία χρωστάμε την εφεύρεση και την επινόηση των πρώτων κανονισμών του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Εκεί ιδρύθηκε η πρώτη Ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Συμπεριλήφθηκε σαν Ολυμπιακό άθλημα στους 2ους Ολυμπιακούς στο Παρίσι το 1900.

4 Το σπίτι μου! Εσείς βέβαια ,τα μικρά ελάφια ,δεν παίζετε σε τόοοοοσο μεγάλο γήπεδο. Παίζετε σε γήπεδο 5χ5 το οποίο έχει διαστάσεις: Μήκος: 25-45μ. Πλάτος: 15-25μ. Η εστία έχει 2μ. Ύψος και 2μ. μήκος Εγώ είμαι δερμάτινη, περιφέρειας εκ. και βάρους γρ. Στο 5χ5 οι διαστάσεις μου αλλάζουν λίγο (γίνομαι πιο μικρή) .

5 Πόσοι παίζουμε ποδόσφαιρο?
Συγνώμη κορίτσια. Και πόσες μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο? Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Η κάθε ομάδα παίζει με 11 παίχτες (10 παίχτες και 1 τερματοφύλακας), στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί να υπάρχουν μέχρι και 7 αναπληρωματικοί. Ο αγώνας μπορεί να ξεκινήσει και με 9 παίχτες, όπως μπορεί να συνεχιστεί και με 7.

6 Έχουμε κοινό στόχο… Η μπάλα είναι μία στο γήπεδο, οι παίχτες που τη διεκδικούν 22. Ας πούμε η ομάδα σας η Ρόδος παίζει με μια αντίπαλη ομάδα και την ονομάζουμε «Χ». Όταν εγώ (η μπάλα) βρίσκομαι στα πόδια παίχτη της Ρόδου, εσείς είστε στην επίθεση και προσπαθείτε να με στείλετε στα δίχτυα του τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας «Χ». Φυσικά δεν πέφτουμε όλοι μαζί πάνω στη μπάλα. Έχουμε θέσεις: Άμυνα (στην αριστερή πλευρά και στη δεξιά) Επίθεση (κάποιος είναι αριστερά, κάποιος δεξιά) Κέντρο Τέρμα Εδώ είναι σημαντικό να συνεργαζόμαστε, να ξέρει ο καθένας σε ποια θέση παίζει και το ρόλο του. Έτσι βγήκαν τα συστήματα 4-4-2, 3-4-3, Οι παίχτες της «Χ» ομάδας, προσπαθούν όσο εσείς είστε στην επίθεση να σας κλέψουν την μπάλα. Όσο προσπαθούν, κάνουν αυτό που λέμε άμυνα. Το πρώτο σύστημα που παίχτηκε ήταν από την ομάδα της Σκοτίας το 1-1-8, το 1860

7 Μια ευκαιρία στον παράδεισο να πάμε…
Βάλε γκολ με όποιον τρόπο θες. αρκεί να είναι σύμφωνος με τους κανονισμούς Με κεφαλιά ή με ψαλίδι Και άσε τον τερματοφύλακα να κάνει τη δουλειά του

8 Δεν παίζουμε μόνοι μας Φίλαθλοι ΚΑΝΟΝΕΣ
προπονητής παίχτες διαιτητές Φίλαθλοι ΚΑΝΟΝΕΣ Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως για να πάει μπροστά μια ομάδα χρειαζόμαστε επίσης γυμναστή, γιατρό, φροντιστή, ένα διοικητικό συμβούλιο

9 Ποιος είναι υποχρεωμένος να τους εφαρμόζει & να τους γνωρίζει?
Κανόνες Ποιος είναι υποχρεωμένος να τους εφαρμόζει & να τους γνωρίζει? Όλοι μας. Γι’ αυτό υπάρχει… ο διαιτητής. Ουπς! Συγνώμη οι 4 Διαιτητές. Ο γνωστός, ως πρώτος διαιτητής βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, οι άλλοι δύο βοηθοί στις πλάγιες γραμμές και ένας εκτός αγωνιστικού χώρου. Kαι φυσικά ο παρατηρητής του αγώνα. Κατά φωνή…. Να θυμάστε υπάρχουν γραπτοί (κανονισμοί ποδοσφαίρου) και άγραφοι κανόνες (fair play)

10 Βασικοί κανονισμοί ποδοσφαίρου (1/2)
Η έναρξη του παιχνιδιού γίνεται με σέντρα (από το κέντρο του γηπέδου) . Σέντρα επίσης έχουμε μετά από κάθε επίτευξη γκολ και την εκτελεί η ομάδα που δέχτηκε το γκολ. Καταλογίζεται γκολ εις βάρος μιας ομάδας όταν η μπάλα περάσει ολόκληρη τη γραμμή τέρματος. Το γκολ με το χέρι δεν είναι έγκυρο. Πλάγιο άουτ έχουμε όταν η μπάλα περάσει την πλάγια γραμμή. Αυτό εκτελείτε χωρίς να πατάει ο παίχτης τη γραμμή, τα πόδια να είναι σταθερά στο έδαφος και η μπάλα έρχεται πίσω από το κεφάλι και μπροστά προς την κατεύθυνση που θέλει ο παίχτης. Άουτ έχουμε όταν η μπάλα βγει έξω από την γραμμή τέρματος (τελική γραμμή), από επιθετικό παίχτη. Επανέρχεται στο παιχνίδι από αμυντικό παίχτη. Κόρνερ έχουμε όταν αμυντικός παίχτης βγάλει την μπάλα έξω από την τελική γραμμή. Εκτελείτε, από παίχτη της επιτιθέμενης ομάδας, από τη γωνία που σχηματίζει η πλάγια γραμμή με την τελική γραμμή.

11 Βασικοί κανονισμοί ποδοσφαίρου (2/2)
Σφυρίζεται φάουλ από τον διαιτητή όταν: Κλωτσάμε, σπρώχνουμε, τραβάμε από την φανέλα αντίπαλο επίσης όταν ακουμπάμε την μπάλα με το χέρι. Αν το τελευταίο συμβεί στην περιοχή τερματοφύλακα τότε έχουμε πέναλτι. Στο 5χ5 δεν έχουμε οφσάιντ. Αν φερθούμε με άσχημο τρόπο στον διαιτητή ή αν του μιλήσουμε άσχημα κινδυνεύουμε ακόμα και να αποκλειστούμε από το παιχνίδι. Έχουμε δύο είδη κάρτας ,την κίτρινη και την κόκκινη για σοβαρή παραβίαση κανονισμών (αντιαθλητικό παίξιμο και συμπεριφορά). Για να μην φύγει κανείς από το παιχνίδι κάπως έτσι….. Σεβαστείτε τον αντίπαλο και το άθλημα που αγαπάτε

12 Fair play (1/2) Να θυμάσαι πάντα ότι ο αντίπαλός σου έχει την ίδια αγάπη με σένα: το ποδόσφαιρο Το ευχαριστιέται όταν βάζει γκολ ,όπως και εσύ. Επιδιώκει να κάνει τις καλύτερες ντρίπλες, προσποιήσεις όπως και εσύ. Χαρίζετε έτσι θέαμα. Αν πονέσει, πονάει όπως πονάς και εσύ. Το ίδιο και οι συμπαίχτες σου: Είμαι σίγουρη ότι κανείς δεν θέλει να βάλει αυτογκόλ ,όμως συμβαίνει. Κανένας τερματοφύλακας δεν θέλει να χάσει η ομάδα του. Μπορεί να αντιδράσει όμως πιο αργά ή να κάνει λάθος εκτίμηση της πορείας της μπάλας. Διατηρείστε την ψυχραιμία σας Σεβαστείτε τον αντίπαλο, τον διαιτητή, τον προπονητή, τους φιλάθλους. Δώστε το χέρι στον αντίπαλο να σηκωθεί μετά την πτώση. Ρωτήστε αν είναι καλά.

13 Fair play (2/2) Ζητήστε συγγνώμη αν χρειαστεί.
Διώξτε την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου αν κάποιος είναι πεσμένος στο έδαφος. Αποφύγετε τα άσχημα λόγια και τις χειρονομίες. Ακούστε προσεκτικά τον διαιτητή. Αν δε συμφωνείτε με την γνώμη του, να έχετε στο νου σας, ότι εκείνος παρακολουθεί και αποφασίζει για τις φάσεις του αγώνα. Ο ρόλος σας είναι άλλος. Υπεύθυνος για να ζητήσει διευκρινήσεις είναι μόνο ο αρχηγός της ομάδας. Χειροκροτήστε ένα ωραίο γκολ. Αναγνωρίζεται έτσι την αξία του παίχτη ,δείχνετε έτσι πόσο σπουδαίοι είστε και κερδίζετε ένα φίλο ακόμα.

14 Τι σημαίνει ? Μαρκάρισμα: όταν ένας αμυντικός ελέγχει τις κινήσεις ενός επιτιθέμενου. Κάλυψη: όταν χρησιμοποιείς το σώμα σου για να καλύψεις την μπάλα από τον αντίπαλο. Τακουνάκι: το χτύπημα της μπάλας με τη φτέρνα. Σέντρα: Εκτός από τον τρόπο έναρξης του παιχνιδιού είναι και η μακρινή μπαλιά είτε συρτή είτε ψηλοκρεμαστή, όταν χρειάζεται να στείλεις την μπάλα σε κάποιον συμπαίκτη σου που βρίσκεται στην άλλη άκρη του γηπέδου. Ντριπλάρισμα : Συνεχόμενες ντρίπλες (μια σειρά από γρήγορα αγγίγματα της μπάλας νε σκοπό να την κρατήσεις υπό έλεγχο και να ξεπεράσεις τον αντίπαλο). Παράταση: Η επέκταση του χρόνου του παιχνιδιού κατά μισή ώρα, πέρα από τα 90 λεπτά ενός κανονικού αγώνα, που έχει λήξει ισόπαλος.

15 Τι σημαίνει ? Τείχος: Η τοποθέτηση παικτών, του ενός δίπλα στον άλλον, με στόχο να προστατευθεί η εστία της αμάδας από ένα ελεύθερο χτύπημα που ετοιμάζονται να εκτελέσουν οι αντίπαλοι. Πάσα: Η μεταβίβαση της μπάλας σε ένα συμπαίχτη. 1-2: Είναι η εναλλαγή μπάλας μεταξύ δύο παικτών. Φάλτσο: Η κυρτή τροχιά που παίρνει η μπάλα όταν την χτυπήσεις με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Ανάποδο ψαλίδι: Ένα εντυπωσιακό σουτ (ακροβατικό) που κάνε κάποιος με πλάτη στο τέρμα. Ασίστ: Μια αποφασιστική πάσα που φέρνει έναν συμπαίχτη σου σε ευνοϊκή θέση για γκολ. Αυτογκόλ: Το γκολ που σημειώνει κάποιος στο τέρμα της δικής του ομάδας. Μετρά ,δυστυχώς, υπέρ των αντιπάλων.

16 Ιστοσελίδες για το ποδόσφαιρο
(Ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία)


Κατέβασμα ppt "ΔΟΣΗ Α. - ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ Π. - ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Α. - ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ Μ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google