Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ α Μέρη του λόγου διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες στα "κλιτά" μέρη του λόγου και στα "άκλιτα" μέρη του λόγου. Άκλιτα μέρη είναι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ α Μέρη του λόγου διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες στα "κλιτά" μέρη του λόγου και στα "άκλιτα" μέρη του λόγου. Άκλιτα μέρη είναι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ α Μέρη του λόγου διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες στα "κλιτά" μέρη του λόγου και στα "άκλιτα" μέρη του λόγου. Άκλιτα μέρη είναι τα τέσσερα τελευταία δηλαδή η πρόθεση, το επίρρημα, ο σύνδεσμος και το επιφώνημα. Λέγονται άκλιτα επειδή αυτά δεν κλίνονται, δηλαδή σε αντίθεση των έξι πρώτων, στο λόγο διατηρούν πάντα την ίδια μορφή, (π.χ. μπράβο!, εδώ, εκεί, κάτω, για, και, κ.λπ.). Σημειώνεται ότι καθένα από τα παραπάνω μέρη του λόγου διακρίνεται και σε επιμέρους κατηγορίες ή είδη.

2 ΠΟΙΑ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΔΕΚΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ?
ΤΑ ΔΕΚΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ To Άρθρο Το Ουσιαστικό Το Επίθετο Η Αντωνυμία Το Ρήμα Η Μετοχή Η Πρόθεση Το Επίρρημα Ο Σύνδεσμος και Το Επιφώνημα

3 ΤΕΛΟΣ!!!!!


Κατέβασμα ppt "ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ α Μέρη του λόγου διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες στα "κλιτά" μέρη του λόγου και στα "άκλιτα" μέρη του λόγου. Άκλιτα μέρη είναι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google