Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

INSTALLATION ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΡΥΣΙΝΑ ΣΟΦΙΑ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "INSTALLATION ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΡΥΣΙΝΑ ΣΟΦΙΑ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 INSTALLATION ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΡΥΣΙΝΑ ΣΟΦΙΑ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΡΥΣΙΝΑ ΣΟΦΙΑ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΖΟΛΟΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΠΤΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΒΙΤΟΥΛΑΔΙΤΗΣ ΣΤΑΘΗΣ

2 ΟΡΙΣΜΟΣ INSTALLATION ονομάζεται η τέχνη της γης ή της εγκατάστασης , δηλαδή αποτελείται τρισδιάστατα έργα σε έναν προκαθορισμένο χώρο εσωτερικό ή εξωτερικό είτε για ένα συγκεκριμένο διάστημα είτε μόνιμα.

3 ΟΡΙΣΜΟΣ Απαιτεί την ενεργητική συμμετοχή του θεατή-επισκέπτη , δηλαδή να πάρει μέρος στο έργο , να το εξερευνήσει και πολλές φορές να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα. Έργα installation μπορεί να θεωρηθούν από μια χειροποίητη κιθάρα μέχρι ένα έργο , το όποιο καλύπτει μια ολόκληρη αίθουσα.

4 ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ Ένας από τους εμπνευστές της τέχνης της εγκατάστασης είναι ο γάλλος Duchamp. Σημαντικό ρολό έπαιξαν επίσης οι Thomas Hirschhorn , Bruce Neumann ,η Jenny Holzer και ο μεξικανός-καναδός R.Lozano-Hemmer. Την εξελιξη του installation βοήθησε η δημιουργία gallery για αυτήν την τέχνη περίπου το 1970.

5 ΙΣΤΟΡΙΑ Η τέχνη της εγκατάστασης παρατηρείται από τα αρχαία χρόνια .θεωρούνται μνημεία προς τιμήν κάποιου ανθρώπου και αγάλματα .

6 ΙΣΤΟΡΙΑ Την σύγχρονη εποχή το installation εμφανίστηκε στην αρχή της δεκαετίας του ‘20 στην Γαλλία από τον Μ.Duchamp. Βασίζονταν στο Ντανταϊσμό και στο Σουρεαλισμό.

7 ΙΣΤΟΡΙΑ Η αλματώδης πρόοδος της τεχνολογίας την τελευταία 15ετια επηρέασε σημαντικά την τέχνη της εγκατάστασης, καθώς πολλά ειδή αυτής της τέχνης αναπτύχτηκαν , όπως η διακρατική μουσική και θέατρο. Αυτά απαίτησαν ενεργητικότερη συμμετοχή του θεατή – επισκέπτη.

8 ΝΤΑΝΤΑ’Ι’ΣΜΟΣ Πρωτοεμφανίστηκε κατά την διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν αντίθετη με την ιδέα του πολέμου ( κοινωνικό πρόβλημα εκείνης της εποχής ). Εικάζεται ότι εμφανίστηκε στη Γάλλια και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την δημιουργία της τέχνης της εγκατάστασης . Δημιούργησε τις προϋποθέσεις για μεταγενέστερες μορφές τέχνης , όπως ο Σουρεαλισμός.

9 ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ Πρωτοεμφανίστηκε στο Παρίσι προς το τέλος του Α’ Παγκοσμίου πόλεμου. Στα ελληνικά μεταφράζεται ως υπερρεαλισμός. Αναζητεί πράγματα ,τα οποία είναι πάνω από την πραγματικότητα, όπως η διερεύνηση του ασυνείδητου.

10 ΘΕΜΑΤΑ Μέσω αυτής της μορφής τέχνης, παρουσιάζονται απόψεις ,κοινωνικά προβλήματα, μουσική και διαδραστικά έργα. Στο installation παρουσιάζονται συνήθως με τη βοήθεια της τεχνολογίας ,καθώς επίσης προβάλλονται νέα τεχνολογικά επιτεύγματα

11 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Κατασκευάζονται συχνά από ανακυκλώσιμα υλικά και πράγματα μέσα από την καθημερινότητα μας αλλά όχι μόνο. Πολλά από τα installation έχουν περίπλοκη διαδικασία κατασκευής όπως προγραμματισμό μέσω Η/Υ.

12 BINTEO Charlotte Moorman plays Nam Jun Paik’s TV-Cello

13 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Αthensvideoartfestival.gr Artmagazine.gr Wikipedia
Πτυχιακή Εργασία Β.Ψαρρά από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας (Κέρκυρα,2009)


Κατέβασμα ppt "INSTALLATION ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΡΥΣΙΝΑ ΣΟΦΙΑ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google