Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τατουαζ και body-piercings

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τατουαζ και body-piercings"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τατουαζ και body-piercings
ΕΦΗΒΕΙΑ-BODY ART Τατουαζ και body-piercings

2 Τατουαζ και body-piercings: Μόδα ή και κάτι παράπάνω;
Οι πληροφορίες που μεταδίδουμε ή λαμβάνουμε μέσω της εξωτερικής εμφάνισης είναι πολλές.Αφορούν τη μη-λεκτική επικοινωνία αλλά μέσω των κινήσεων,της στάσης του σώματος,της χροιάς της φωνής,και άλλα. Η γνωστή φράση ‘Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις’,περιγράφει άριστα την πληθώρα των πληροφοριών που μπορούμε να έχουμε για τον άνθρωπο που είναι απέναντι μας,μέσα από την παρατήρηση της εξωτερικής εμφάνισης. Σήμερα πλέον διαθέτουμε πάρα πολλούς τρόπους για να αλλάξουμε την εξωτερική μας εμφάνιση,αλλάζοντας το στυλ του ντυσίματος,τα χτενίσματα μας, ή και μέσω των αισθητικών επεμβάσεων.Τα τατουάζ(στα ελληνικά «δερματοστιξία») και τα body-piercings,αποτελούν μια όλο και πιο σύγχρονη επιλογή των ατόμων σήμερα για την αλλαγή της εξωτερικής εμφάνισης.Σε αντίθεση με τα τατουάζ που αφαιρούνται πιο δύσκολα,τα body-piercings δεν θεωρούνται μια μόνιμη επέμβαση στο σώμα,καθώς οι τρύπες μπορούν να κλείσουν αρκετά εύκολα,όταν το άτομο δεν τοποθετήσει σε αυτές κόσμημα για ένα διάστημα.

3 Άραγε τα τατουαζ και τα body-piercings συνιστούν φαινόμενο της σύγχρονης εποχής?
Μια τέτοια ομάδα είναι οι έφηβοι.Οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν ένα/μια έφηβο/η στην απόγαφαση του/της να κάνει τατουάζ ή body-piercing,είναι η επίδραση που δέχεται από το φιλικό του/της περιβάλλον,καθώς και η ύπαρξη μέσα στην οικογένεια ενός ή περισσότερων άλλων μελών που έχουν κάνει κάτι αντίστοιχο.Φυσικά,σημαντική επίδραση,ιδιαίτερα σε αυτή την ηλικιακή ομάδα παίζει και η συχνότητα με την οποία πλέον βλέπουμε τατουαζ ή/και body-piercings σε διάσημα άτομα.

4 Άραγε,τι εκφράζουν τα τατουάζ και τα body-piercings;
Όπως και να έχει,τα τατουαζ και τα body-piercings,μπορεί να αποτελούν έναν τρόπο έκφρασης,μέσα εκτόνωσης της έντασης αλλά και ένα σήμα...Μπορεί να σημαίνουν «Δες με» ή να υπονοούν την επιθυμεία μιας πιο κλειστής οριοθέτησης του εαυτού μεταφέροντας το μύνημα «μείνε μακριά μου». Όπως έχει συμβέί και με πολλά άλλα φαινόμενα,ενώ τα τατουάζ και τα piercing κάποτε αποτελούσαν καινοτομία και υποδήλωναν μια ιδιαίτερη στάση απέναντι στα πράγματα ή και μια αντικοινωνική συμπεριφορά,πλέον έχουν γίνει και στοιχείο μόδας.Με αφορμή αυτή την αλλαγή,ας αναρωτηθούμε πόσο ρευστά και πολυδιάστατα είναι ορισμένα στοιχεία που χρησιμοποιούμε ως κριτήρια προκειμένου να αποδεχτούμε ή να απορρίψουμε τους άλλους,κυρίως τα κριτήρια της εξωτερικής εμφάνισης.

5 ΚΙΝΔΥΝΟΙ απο τα τατουαζ και τα body-piercings.
Η μετάδοση της ηπατίτιδας,του ιού ΗΙVπου προκαλεί το AIDS,της φυματίωσης,της λέπρας,του συνδρόμου του τοξικού σοκ και άλλων ασθενειών έχουν συσχετισθεί με τις τεχνικές αυτές. Επιπρόσθετα,σύμφωνα με τις στατικές,περίπου 50% των τρυπημάτων χρειάζονται στη συνέχεια ιατρική φροντίδα λόγω οξέων επεισοδείον μολύνσεων.


Κατέβασμα ppt "Τατουαζ και body-piercings"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google