Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αποκαθιστώντας την αυτοπεποίθηση του φυσικού σας χαμόγελου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αποκαθιστώντας την αυτοπεποίθηση του φυσικού σας χαμόγελου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αποκαθιστώντας την αυτοπεποίθηση του φυσικού σας χαμόγελου
Αντικαθιστώντας χαμένα δόντια με εμφυτεύματα

2 Τι είναι τα οδοντικά εμφυτεύματα?
Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι μικρές βίδες τιτανίου που εκτελούν την λειτουργία της φυσικής ρίζας και μπορούν να αντικαταστήσουν ένα ή πολλά δόντια που λείπουν. Τοποθετούνται χειρουργικά στις γνάθους σε μία διαδικασία που λαμβάνει χώρα μέσα στο Ιατρείο.

3 Ένα φυσικό δόντι μέσα στο οστό της γνάθου
Ένα δόντι που χρειάζεται μία στεφάνη παρασκευάζεται για να δεχτεί την στεφάνη Μία στεφάνη πορσελάνης κατασκευάζεται και συγκολλάται στο παρασκευασμένο

4 Ένα δόντι που χρειάζεται μία στεφάνη παρασκευάζεταιγια να δεχτεί την στεφάνη
Μία στεφάνη πορσελάνης κατασκευάζεται και συγκολάται στο παρασκευασμένο ή στο abutment

5 Ένα εμφύτευμα τοποθετείται στο οστό της γνάθου
Ένα abutment τοποθετείται σταθερά στο εμφύτευμα Μία στεφάνη πορσελάνης κατασκευάζεται και προσκολλάται στο abutment

6 Γιατί οδοντικά εμφυτεύματα?
Γιατί είναι η εναλλακτική λύση της γέφυρας για αντικατάσταση δοντιών που λείπουν, αποφεύγοντας την ανάγκη να παρασκευάσουμε τα υγιή γερά μας δόντια. Επίσης είναι η εναλλακτική στις οδοντιατρικές συγκολλητικές ουσίες για να συγκρατούμε ολικές οδοντοστοιχίες ,κάνοντας τις πιο σταθερές και λιγότερο επώδυνες. Γιατί προλαμβάνουν την απώλεια οστού και τις αλλαγές στο περίγραμμα του προσώπου που σχετίζονται με την απώλεια οστού. Γιατί τα εμφυτεύματα είναι μία προβλέψιμη λύση μακράς διαρκείας.

7 Εμφυτεύματα σε σύγκριση με συμβατικές θεραπείες με γέφυρες
Αποφεύγουμε την απώλεια οστού: Μεμονωμένη απώλεια οστού Απορρόφηση ακρολοφίας Αποφεύγουμε τις αλλαγές στα διπλανά δόντια Αποφεύγουμε επιμήκυνση των ανταγωνιστών

8 Εμφυτεύματα σε σύγκριση με συμβατικές θεραπείες ολικών οδοντοστοιχιών
Εμφυτεύματα σε σύγκριση με συμβατικές θεραπείες ολικών οδοντοστοιχιών Απώλεια οστού Κατάρρευση προσώπου

9 Η οστική απώλεια είναι ο εχθρός

10 Οστική απώλεια στην κάτω γνάθο

11 Η οστική απώλεια είναι ο εχθρός
Όπως το οστό συρρικνώνεται, η τοποθέτηση της οδοντοστοιχίας γίνεται σταδιακά όλο και πιο δύσκολη

12 Ανατομικές συνέπειες της νωδότητας
Προφίλ προσώπου με κατάρρευση Συρρικνωμένα χείλη Αυξημένες ρυτίδες γύρω από το στόμα Προεξέχον πηγούνι και μύτη που πλησιάζει πολύ κοντά στο πηγούνι.

13 Ανατομικές συνέπειες της νωδότητας
Bone Atrophy Ανατομικές συνέπειες της νωδότητας Προφίλ προσώπου με κατάρρευση Συρρικνωμένα χείλη Αυξημένες ρυτίδες γύρω από το στόμα Προεξέχον πηγούνι και μύτη που πλησιάζει πολύ κοντά στο πηγούνι.

14 Μονήρης αποκατάσταση

15 Μονήρης αποκατάσταση Ένα εμφύτευμα τοποθετείται στο οστό και καλύπτεται με ένα προστατευτικό καπάκι ενώ επουλώνεται. Ανάλογα με την πυκνότητα του οστού, ο γιατρός ίσως χρειαστεί να εφαρμόσει επιπρόσθετες διαδικασίες για να μεγαλώσει την ποσότητα του οστού .

16 Μετά την επούλωση το εμφύτευμα ενσωματώνεται στο οστό
Μετά την επούλωση το εμφύτευμα ενσωματώνεται στο οστό. Ένα abutment τοποθετείται πάνω στο εμφύτευμα. Το abutment λειτουργεί σαν τον πυρήνα για την στεφάνη που θα αποκαταστήσει το δόντι.

17

18 Πολλαπλή αποκατάσταση
Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι πολύ στέρεα και ενσωματώνονται στο οστό τόσο καλά ώστε δεν είναι απαραίτητο για κάθε δόντι που λείπει να τοποθετούμε και ένα εμφύτευμα Ο γιατρός σας θα αποφασίσει πόσα εμφυτεύματα θα τοποθετηθούν ανάλογα με την κάθε περίπτωση που είναι μοναδική.

19 Πολλαπλή αποκατάσταση

20 Τα εμφυτεύματα που τοποθετούνται για να στηρίξουν μία γέφυρα μπαίνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να ενσωματωθούν στο οστό γύρω τους ακριβώς όπως και ένα μονό εμφύτευμα. Όταν το εμφύτευμα ενσωματώνεται με ασφάλεια στο οστό, αφαιρούνται οι βίδες επούλωσης και τα τελικά abutments τοποθετούνται στα εμφυτεύματα. Tα τελικά abutments λειτουργούν σαν τον πυρήνα για τις στεφάνες που θα τοποθετηθούν και συνδέονται άμεσα με τα εμφυτεύματα. Η γέφυρα είναι σχεδιασμένη να επικάθεται στα εμφυτεύματα. Tο αποτέλεσμα είναι μία αισθητική εμφάνιση που μιμείται τα φυσικά δόντια,με όμοιες λειτουργίες. Δεν υπάρχουν μεταλλικοί σύνδεσμοι που δεν φαίνονται.

21 Τρία εμφυτεύματα για τρία δόντια που λείπουν, για δύο προγόμφιους και ένα γομφίο.

22 Ολικά νωδοί ασθενείς αποκατάσταση όλου του στόματος
Για να αποκαταστήσουμε όλα τα δόντια με σταθερή κατασκευή: 5 εμφυτεύματα στην κάτω γνάθο 6-8 εμφυτεύματα στην άνω γνάθο Για να αποκαταστήσουμε όλα τα δόντια με κινητή κατασκευή: (οδοντοστοιχίες που συγκρατούνται πάνω στα εμφυτεύματα) - 2 εμφυτεύματα στην κάτω γνάθο - 4 εμφυτεύματα στην άνω γνάθο

23 Ακίνητες οδοντοστοιχίες κοχλιούμενες σε εμφυτεύματα

24 Implant Supported Fixed Denture
Εμφυτεύματα αμέσως μετά την χειρουργική τοποθέτηση Οι ενδιάμεσοι σύνδεσμοι τοποθετούνται. Ο ασθενής είναι έτοιμος

25 Τα οδοντικά εμφ. γενικά χρειάζονται 2 μήνες για να ενσωματωθούν στο οστό. Τότε είναι που στερεώνονται στο οστό με ασφάλεια. Στην συνέχεια τοποθετούνται τα abutments στα εμφυτεύματα. Μετά τοποθετείται η οδοντοστοιχία στα abutments που θα την υποστηρίξουν. Η οδοντοστοιχία βιδώνεται από τον γιατρό και δεν μπορεί να αφαιρεθεί από τον ασθενή. Αν είναι απαραίτητο ο γιατρός μπορεί να την αφαιρέσει. Η οδοντοστοιχία είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε ο ασθενής να μπορεί να καθαρίζει τα abutments και το εσωτερικό της για να την διατηρεί καθαρή.

26 Ακίνητη οδοντοστοιχία πάνω σε εμφυτεύματα άμεση αποκατάσταση DIEM

27 Kινητή οδοντοστοιχία πάνω σε εμφυτεύματα
4 Locator

28 Κινητή οδοντοστοιχία Πάνω σε εμφυτεύματα
Οι σύνδεσμοι τοποθετούνται πάνω στα εμφυτεύματα. Αυτοί συγκρατούν την οδοντοστοιχία στην θέση της. Η οδοντοστοιχία μπορεί να αφαιρεθεί και να καθαριστεί. Παρόλο που η οδοντοστοιχία είναι κινητή, συγκρατείται σταθερά κατά την διάρκεια συνηθισμένων λειτουργιών, όπως η ομιλία και η μάσηση.

29 Παρέχουν : υπέροχη αισθητική, άρθρωση και λειτουργικότητα.
Κινητή οδοντοστοιχία Πάνω σε εμφυτεύματα Οι σύνδεσμοι επάνω στα εμφυτεύματα, έτοιμοι για να επικαθίσει η οδοντοστοιχία. Παρέχουν : υπέροχη αισθητική, άρθρωση και λειτουργικότητα.

30 Ακτινογραφία της κάτω γνάθου.
Ακτινογραφία της κάτω γνάθου με τα εμφυτεύματα στην θέση τους. 2 μήνες μετά την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, ο ασθενής είναι έτοιμος να δεχτεί τους συνδέσμους πάνω στα εμφυτ.

31 ΕΡ: θα είναι επώδυνη διαδικασία?
ΕΡ: θα είναι επώδυνη διαδικασία? A: Γενικά υπάρχει μία μικρή δυσφορία όσον αφορά την τοποθέτηση εμφυτευμάτων. Γίνεται στο ιατρείο με τοπική αναισθησία.

32 Ε: πως θα βοηθήσουν τα εμφυτευμ, στο να φοράω την κινητή ή ακίνητη οδοντ/χια?
A: Τα οδοντικά εμφ. Βοηθούν με πολλούς τρόπους: Παρέχουν συγκράτηση ώστε η οδοντ/χία μένει στην θέση της Μπορείς να μασάς με περισσότερη δύναμη,γιατί τα εμφ δεν θα επιτρέψουν στην οδοντ/χια να πληγώσει τα ούλα σου όταν τρως σκληρές τροφές. Η οδον/χια σου θα είναι πιο σταθερή γιατί τα εμφ.μειώνουν δραματικά την συνεχή απώλεια οστού

33 Ε: γενικά είναι καλά τα εμφ/τα?
A: Τα οδοντ.εμφ γενικά έχουν μεγάλη επιτυχία. Ποσοστά επιτυχίας μέχρι και 99% έχουν καταγραφεί από διακεκριμένους ερευνητές ανά τον κόσμο.

34 Η πραγματικότητα στην δεκαετία 1980 και αρχές 1990:
Πτωχή ποιότητα οστού επηρεάζει αρνητικά την επιτυχία των εμφ/των Bryant SR. Int J Prosthodont 1998; 11: In threaded titanium implants, high failure rates are associated with poor bone quality Sennerby et al., J Prosthodont 1998; 11:

35 Η πραγματικότητα σήμερα

36 Ε: Πόση διάρκεια έχουν τα οδοντ. εμφ?
A:Εξαρτάται από κάθε περίπτωση χωριστά, γενικά μπορούν να διαρκέσουν πολλά χρόνια. Σε κάποιες περιπτώσεις, τα εμφυτεύματα ή οι στεφάνες μπορεί να χρειαστούν αντικατάσταση.

37 Ε: Τι μπορούν να κάνουν δύο εμφ/τα που συγκρατούν μια οδοντ/χια για εμένα?
A: Αυξάνουν την μασητική σου ικανότητα. Θα μπορείς να τρως πιο υγιεινές τροφές όπως φρούτα και λαχανικά, και όχι τροφές που πρέπει να έχουν υποστεί προεργασία. Θα αυξήσουν την αυτοπεποίθηση σου καθώς θα είσαι σίγουρος/η ότι η οδοντ/χια σου δεν πρόκειται να γλιστρήσει προκαλώντας σου αμηχανία και ντροπή. οτ

38 Q: What will two dental implants supporting an overdenture do for me?
Η οστική απώλεια ελαχιστοποιείται με το πέρασμα του χρόνου. Οι αρνητικές επιπτώσεις στο πρόσωπο να μεγαλώνεις και να μην έχεις δόντια θα μειωθούν πολύ.

39 Ε:Πόσο θα διαρκέσει όλη η θεραπεία?
A: Οι θεραπείες έχουν προχωρήσει κατά πολύ από τότε που τα εμφ/τα άρχισαν να χρησιμοποιούνται στην Αμερική στις αρχές του 1980.Θεραπείες που περιλαμβάνουν τοποθέτηση εμφυτευμάτων και προσθετική αποκατάσταση μπορούν να πραγματοποιηθούν ακόμη και σε 8-10 εβδομάδες.

40 Graphical Protocol Comparison – Upper Jaw
Two Stage One Stage 3i Advantage SystemTM 2 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 Time In Weeks Initial healing Secondary healing Temporary Fabrication

41 Graphical Protocol Comparison - Lower Jaw
Two Stage One Stage 3i Advantage System™ 2 4 6 8 10 12 14 16 18 20 Time In Weeks Initial healing Secondary healing Temporary Fabrication


Κατέβασμα ppt "Αποκαθιστώντας την αυτοπεποίθηση του φυσικού σας χαμόγελου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google