Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΙΖΩ ΜΠΡΙΤΖ ΜΑΘΗΜΑ 2Ο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΙΖΩ ΜΠΡΙΤΖ ΜΑΘΗΜΑ 2Ο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΙΖΩ ΜΠΡΙΤΖ ΜΑΘΗΜΑ 2Ο

2 Αν, όμως, παίξετε τον ♠Κ, ώστε οι αντίπαλοι να κερδίσουν μια λεβέ με τον ♠Α, τότε δημιουργήσατε τρεις, άμεσα, κερδιζόμενες λεβέ. Τις πιο πολλές φορές, θα πρέπει να κάνετε κάποιες ενέργειες, που θα σας δίνουν επιπλέον λεβέ ή θα σας βοηθούν να αποφεύγετε, σε χρωματιστά συμβόλαια, κάποιες χανόμενες λεβέ. Έχουμε πει ότι όταν έχουμε τις λεβέ που χρειαζόμαστε για να πραγματοποιήσουμε το συμβόλαιό μας, απλά τις κερδίζουμε και πάμε σπίτι μας!! Αυτό όμως δεν συμβαίνει και πολύ συχνά στην πραγματικότητα. Ελάχιστες θα είναι οι φορές που θα έχετε να παίξετε ένα “τραβηχτό” όπως λέμε συμβόλαιο. Στο σημερινό μάθημα, οι λεβέ που θα έχουμε δεν θα είναι αρκετές για την πραγματοποίηση του συμβολαίου μας. Έτσι θα πρέπει να ψάχνουμε εναλ-λακτικές λύσεις για να πετύχουμε τον στόχο μας. Β Δ Α Ν Σε αυτόν τον συνδυασμό των φύλλων, δεν έχετε καμία άμεσα κερδιζόμενη λεβέ.

3 Σε αυτή την περίπτωση, έχουμε δύο φύλλα σε κάθε χέρι με τον ♠Κ και την ♠Q. Θα θυσιάσουμε το ένα από τα δύο ονέρ για να εξουδετερώσουμε τον ♠Α και θα κερδίσουμε μια λεβέ με το άλλο. Β Δ Α Ν

4 Τώρα, πρέπει να είμαστε πιο υπομονετικοί
Τώρα, πρέπει να είμαστε πιο υπομονετικοί. Μπορούμε να κερδίσου-με μεν μια λεβέ, αλλά, πρώτα, πρέπει να δώσουμε τρεις φορές χέρι στους αντιπάλους. Β Δ Α Ν

5 Εδώ, μπορούμε να κερδίσουμε μια λεβέ, αλλά, πρώτα, πρέπει να δώσουμε δυο φορές χέρι στους αντιπάλους (μια για τον ♠Κ και μια για τον ♠Α). Β Δ Α Ν Όπως βλέπετε, δεν χρειάζεται όλα τα ονέρ να είναι στο ίδιο χέρι. Αρκεί να συνδυάζουμε ονέρ από το ένα χέρι με μικρό φύλλο από το άλλο.

6 Πόσες λεβέ μπορείτε να κερδίσετε με αυτά τα φύλλα και πόσες φορές θα χρειαστεί να δώσετε χέρι στην άμυνα; Β Δ Α Ν Έχουμε όλα τα ονέρ πλην του ♠Α. Άρα μπορούμε να κερδίσουμε τρεις λεβέ, δίνοντας μια φορά χέρι στην άμυνα.

7 Πόσες λεβέ μπορείτε να κερδίσετε με αυτά τα φύλλα και πόσες φορές θα χρειαστεί να δώσετε χέρι στην άμυνα; Β Δ Α Ν Εδώ, μας λείπουν ♠ΑΚQ. Άρα μπορούμε να κερδίσουμε μια λεβέ, δίνοντας τρεις φορές χέρι στην άμυνα.

8 Πόσες λεβέ μπορείτε να κερδίσετε με αυτά τα φύλλα και πόσες φορές θα χρειαστεί να δώσετε χέρι στην άμυνα; Β Δ Α Ν Εδώ, μας λείπουν ♠ΑΚ. Άρα μπορούμε να κερδίσουμε μια λεβέ, δίνοντας δυο φορές χέρι στην άμυνα.

9 Πόσες λεβέ μπορείτε να κερδίσετε με αυτά τα φύλλα και πόσες φορές θα χρειαστεί να δώσετε χέρι στην άμυνα; Β Δ Α Ν Εδώ, μας λείπουν ♠ΑΚQ. Άρα δεν μπορούμε να κερδίσουμε κάποια λεβέ. Μέχρι να πάρει η άμυνα ♠ΑΚQ, θα τελειώσουν τα φύλλα μας.

10 Συμπερασματικά: Όσα περισσότερα ονέρ έχετε σε ένα χρώμα, τόσο λιγότερες λεβέ θα χάσετε στο χρώμα αυτό. Δεν πρέπει να φοβάστε να δώσετε και μια, και δυο λεβέ στην άμυνα, προκειμένου να πετύχετε το σκοπό σας!

11 Ας δούμε, καλύτερα με ένα παράδειγμα, πως λειτουργεί αυτό, όταν προσπαθούμε να δημιουργήσουμε άμεσα κερδιζόμενες λεβέ σε ένα χρώμα (μετράρουμε το χρώμα). Όπως είπαμε στο προηγούμενο μάθημα όταν παίζουμε σε ένα χρώμα που τα φύλλα δεν είναι ισομοιρασμένα, παίζουμε, πάντα πρώτα, τα μεγάλα φύλλα από το κοντό χέρι.

12 Έστω, ότι σαν Νότος προσπαθείτε να μετράρετε τις κούπες σας.
Θα παίξουμε αυτό το χέρι με δυο διαφορετικούς τρόπους. Β Δ Α Ν

13 Κρίμα  Τρόπος Α Τρόπος Α
Τρόπος Α Στον μορ υπάρχουν τρεις καλές κούπες, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να πάει ο εκτελεστής στον μορ. Θα τις βλέπει, από μακριά, θα τους γνέφει, αλλά ποτέ δεν θα τις εισπράξει. Τρόπος Α Κερδίζει και αυτή τη λεβέ μα τον ♣Α και τώρα παίζει τον ♥J που κερδίζει η άμυνα με τον ♥Α. Ωραία! οι υπόλοιπες κούπες του μορ γίνανε καλές, αλλά..., υπάρχει ένα μεγάλο αλλά. Το βλέπετε; Τρόπος Α Μέχρι τώρα ο εκτελεστής έχει κερδίσει 2 λεβέ από κούπα, και αφού φύγει ο ♥Α των αντιπάλων, μπορεί να κάνει ακόμα τρεις λεβέ από κούπα. Δεν έχει άλλη κούπα να παίξει και, αναγκαστικά, παίζει σπαθί. Τρόπος Α Ξεκινάτε με μικρή κούπα από το χέρι σας και κερδίζετε τη λεβέ με τον ♥Κ, μιας και οι αντίπαλοι αρνούνται να κερδίσουν αυτή τη λεβέ. Τρόπος Α Τώρα, συνεχίζετε με μικρή κούπα, από τον μορ, για την Ντάμα του χεριού σας, που και πάλι αρνείται να κερδίσει η άμυνα. Β Δ Α Ν Κρίμα 

14 Επιπλέον, υπάρχει και ο ♣Α, για να μας μεταφέρει στον μορ. Τρόπος Β
Τρόπος Β Αναγκαστικά, η άμυνα, στην 3η λεβέ, κερδίζει τον ♥Α, και τώρα οι υπόλοιπες κούπες του μορ είναι καλές (μετρ). Επιπλέον, υπάρχει και ο ♣Α, για να μας μεταφέρει στον μορ. Τρόπος Β Νά ‘μαστε στον μορ, με τις “αερογραμμές” του ♣Α. Με κάθε άνεση, τώρα, μπορούμε να εισπράξουμε τις τρεις καλές μας κούπες. Είδατε πόση διαφορά κάνει το σωστό παίξιμο; Τρόπος Β Με αυτόν τον τρόπο, ο εκτελεστής μπορεί να συνεχίσει να παίζει κούπα, όσο χρειαστεί για να φύγει ο Άσος των “κακών” αντιπάλων. Συνέχεια λοιπόν, με τον ♥J. Τρόπος Β Ωραία!! Συνεχίζουμε με μικρή κούπα για τον ♥Κ του μορ, που και πάλι αρνείται να κερδίσει η άμυνα. Είναι και αυτό μια τακτική της άμυνας, να μη κερδίζει αμέσως τη λεβέ. Τρόπος Β Τώρα θα παίξουμε εφαρμόζοντας τη μέθοδο “Το ονέρ από το κοντό χέρι, πρώτα”. Παίζουμε λοιπόν την ♥Q από το χέρι του Νότου, που κερδίζει τη λεβέ. Β Δ Α Ν

15 Σε όλες τις περιπτώσεις, υπάρχει στο μακρύ χέρι εξωτερικός Άσος
Πόσες λεβέ μπορείτε να κάνετε από τον διπλανό συνδυασμό φύλλων; Ποιο φύλλο πρέπει να παίξετε πρώτα; Β Δ Α Ν Σε όλες τις περιπτώσεις, υπάρχει στο μακρύ χέρι εξωτερικός Άσος Αφού φύγει ο ♥Α, μπορώ να κάνω 4 λεβέ. Πρώτα, παίζω την ♥Q από το χέρι μου!

16 Σε όλες τις περιπτώσεις, υπάρχει στο μακρύ χέρι εξωτερικός Άσος
Πόσες λεβέ μπορείτε να κάνετε από τον διπλανό συνδυασμό φύλλων; Ποιο φύλλο πρέπει να παίξετε πρώτα; Β Δ Α Ν Σε όλες τις περιπτώσεις, υπάρχει στο μακρύ χέρι εξωτερικός Άσος Αφού φύγει ο ♥Α, μπορώ να κάνω 2 λεβέ. Πρώτα, παίζω τον ♥Κ από το χέρι μου!

17 Σε όλες τις περιπτώσεις, υπάρχει στο μακρύ χέρι εξωτερικός Άσος
Πόσες λεβέ μπορείτε να κάνετε από τον διπλανό συνδυασμό φύλλων; Ποιο φύλλο πρέπει να παίξετε πρώτα; Β Δ Α Ν Σε όλες τις περιπτώσεις, υπάρχει στο μακρύ χέρι εξωτερικός Άσος Αφού φύγει ο ♥Α, μπορώ να κάνω 3 λεβέ. Πρώτα παίζω τον ♥J από το χέρι μου!

18 Σε όλες τις περιπτώσεις, υπάρχει στο μακρύ χέρι εξωτερικός Άσος
Πόσες λεβέ μπορείτε να κάνετε από τον διπλανό συνδυασμό φύλλων; Ποιο φύλλο πρέπει να παίξετε πρώτα; Β Δ Α Ν Σε όλες τις περιπτώσεις, υπάρχει στο μακρύ χέρι εξωτερικός Άσος Αφού φύγει ο ♥ΑK, μπορώ να κάνω μια λεβέ. Πρώτα παίζω την ♥Q από το χέρι μου!

19 Σε όλες τις περιπτώσεις, υπάρχει στο μακρύ χέρι εξωτερικός Άσος
Πόσες λεβέ μπορείτε να κάνετε από τον διπλανό συνδυασμό φύλλων; Ποιο φύλλο πρέπει να παίξετε πρώτα; Β Δ Α Ν Σε όλες τις περιπτώσεις, υπάρχει στο μακρύ χέρι εξωτερικός Άσος Αφού φύγει ο ♥Α, μπορώ να κάνω 4 λεβέ. Πρώτα, παίζω τον ♥Κ από το χέρι μου, και στη συνέχεια τον ♥J, που κερδίζω με την ♥Q, για να βρεθώ στον μορ!

20 ΦΥΛΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ
Αν πάλι, είναι μονός αριθμός, τότε, το πιθανότερο είναι, να είναι, όσο το δυνατόν, πιο ισο-μοιρασμένα. Π.χ. Αν τα φύλλα που σας λείπουν σε κάποιο χρώμα είναι ζυγός αριθμός, το πιθανότερο είναι να μην είναι ισομοιρασμένα, αλλά λίγο ανόμοια. Π.χ. Έχετε ποτέ σας αναρωτηθεί πως είναι μοιρασμένα τα φύλλα, σε κάποιο χρώμα, στα χέρια των αντιπάλων; Ε.. λοιπόν, υπάρχει ένας εύκολος πρακτικός κανόνας που σας βοηθάει να τον θυμάστε! 4 = 3 - 1 3 = 2 - 1 6 = 4 - 2 5 = 3 - 2 8 = 5 - 3 7 = 4 - 3 10 = 6 - 4 9 = 5 - 4

21 Ας δούμε, όμως σε τι μας βοηθάει αυτή η γνώση.
Αλλά καλύτερα ας δούμε μερικά παραδείγματα, για να το εμπεδώσουμε το θέμα. Γνωρίζοντας πόσα φύλλα μας λείπουν και πως μπορεί να είναι αυτά μοιρασμένα στα χέρια των αντιπάλων, μπορούμε να υπολογί-σουμε πόσες λεβέ πιθανόν να κάνουμε, στο χρώμα αυτό. Ακόμα, και αν δεν έχουμε πολλά ονέρ, όταν τελειώσουν τα φύλλα των αντιπάλων, τα δικά μας φύλλα είναι, όλα, πλέον καλά. Όταν έχουμε ένα μακρύ χρώμα, σημαίνει ότι όσα πιο πολλά φύλλα έχουμε εμείς, τόσο λιγότερα έχουν οι αντίπαλοι. Ας δούμε, όμως σε τι μας βοηθάει αυτή η γνώση. Άρα, τα φύλλα που μας λείπουν το πιθανότερο είναι ποτέ να μην είναι ισομοιρασμένα. Όταν μας λείπει ζυγός αριθμός φύλλων ζυγή και η διαφορά της μη ισοκατανομής (2). Μονός αριθμός φύλλων, μονή και η διαφορά (1).

22 Εάν, τα υπόλοιπα φύλλα, είναι μοιρασμένα στα χέρια των αντιπάλων, κατά τον πιθανότερο τρόπο, πόσες λεβέ μπορείτε να κάνετε με αυτά τα φύλλα; Β Δ Α Ν Έχουμε 8 κούπες, άρα οι αντίπαλοι έχουν 5. Αν είναι μοιρασμένες 3 – 2, θα χάσω μόνο μια λεβέ, αφού θα τους πάρω τις 2 με ♥ΑΚ που έχω στον μορ.

23 Εάν, τα υπόλοιπα φύλλα, είναι μοιρασμένα στα χέρια των αντιπάλων, κατά τον πιθανότερο τρόπο, πόσες λεβέ μπορείτε να κάνετε με αυτά τα φύλλα; Β Δ Α Ν Έχουμε 8 κούπες, άρα οι αντίπαλοι έχουν 5. Αν είναι μοιρασμένες 3 – 2, θα χάσω μόνο μια λεβέ, αφού θα τους πάρω τις 2 με ♥ΑΚ που έχω στον μορ.

24 Εάν, τα υπόλοιπα φύλλα, είναι μοιρασμένα στα χέρια των αντιπάλων, κατά τον πιθανότερο τρόπο, πόσες λεβέ μπορείτε να κάνετε με αυτά τα φύλλα; Β Δ Α Ν Για να κάνουμε 4 λεβέ πρέπει να τις βρούμε μοιρασμένες 3 – 3. Και βέβαια ξεκινάμε και παίζουμε τα ονέρ από το κοντό χέρι, πρώτα! Έχουμε 7 κούπες. Άρα οι αντίπαλοι έχουν 6. Αν είναι μοιρασμένες 4 – 2 θα κάνουμε μόνο τρεις λεβέ.

25 Εάν, τα υπόλοιπα φύλλα, είναι μοιρασμένα στα χέρια των αντιπάλων, κατά τον πιθανότερο τρόπο, πόσες λεβέ μπορείτε να κάνετε με αυτά τα φύλλα; Β Δ Α Ν Από τα 3 φύλλα των αντιπάλων θα κερδίσω τα δύο με ♥ΑΚ και θα χάσω μόνο μια λεβέ στο χρώμα. Έχουμε 8 κούπες. Άρα οι αντίπαλοι έχουν 5. Αν είναι μοιρασμένες 3 – 2 θα κάνουμε τέσσερις λεβέ.

26 Εάν, τα υπόλοιπα φύλλα, είναι μοι-ρασμένα στα χέρια των αντιπάλων, κατά τον πιθανότερο τρόπο, πόσες λεβέ μπορείτε να κάνετε με αυτά τα φύλλα; Β Δ Α Ν Από τα 3 φύλλα των αντιπάλων θα κερδίσω τα δύο με ♥ΑΚ και θα χάσω μόνο μια λεβέ στο χρώμα. Έχουμε 8 κούπες. Άρα οι αντίπαλοι έχουν 5. Αν είναι μοιρασμένες 3 – 2 θα κάνουμε πέντε λεβέ.

27 Εάν, τα υπόλοιπα φύλλα, είναι μοι-ρασμένα στα χέρια των αντιπάλων, κατά τον πιθανότερο τρόπο, πόσες λεβέ μπορείτε να κάνετε με αυτά τα φύλλα; Β Δ Α Ν Αν όμως τις βρούμε μοιρασένες 2 – 2, τότε μπορούμε να κάνουμε 5 λεβέ, αφού θα τους μαζέψουμε όσα φύλλα έχουν παίζοντας ♥ΑΚ. Από τα 3 φύλλα των αντιπάλων θα κερδίσω τα δύο με ♥ΑΚ και θα χάσω μόνο μια λεβέ στο χρώμα. Έχουμε 9 κούπες. Άρα οι αντίπαλοι έχουν 4. Αν είναι μοιρασμένες 3 – 1 θα κάνουμε τέσσερις λεβέ.

28 Αλλά καλύτερα ας δούμε ένα παράδειγμα!
Συμπερασματικά: Ένα μακρύ χρώμα είναι πάντα μια καλή πηγή λεβέ. Χρειάζεται υπομονή προκειμένου να προάγουμε ένα μικρό φύλλο σε μετρ. Μπορεί να χρειαστεί να δώσουμε χέρι στην άμυνα μια ή περισσότερες φορές. Ένα άλλο σημαντικό πράγμα όταν παίζουμε ένα χρώμα, είναι η σειρά που παίζουμε τα φύλλα μας. Αλλά καλύτερα ας δούμε ένα παράδειγμα! Σκεφτείτε πως μπορεί να είναι μοιρασμένα τα υπόλοιπα φύλλα, ενός χρώματος, στα χέρια των αντιπάλων και υπολογίστε τις πιθανές λεβέ που μπορείτε να κάνετε στο χρώμα αυτό.

29 Έστω, ότι σαν Νότος προσπαθείτε να μετράρετε τις κούπες στον μορ.
Θα παίξουμε αυτό το χέρι με δυο διαφορετικούς τρόπους. Β Δ Α Ν

30 Κρίμα  Τρόπος Α “Είναι αργά για δάκρυα Στέλλα”.
Τρόπος Α “Είναι αργά για δάκρυα Στέλλα”. Έτσι που παίξαμε, έχουμε δυο καλές λεβέ στον μορ, τις βλέπουμε, τις χαιρετάμε, μας γνέφουν, αλλά δεν μπορούμε να τις εισπράξουμε!! Τρόπος Α Κερδίζει η Δύση την 3η κούπα με την ♥Q και γυρίζει σπαθί. Ωραία έχουμε τον ♣Α θα κερδίσουμε τη λεβέ και μετά, ωχ... πως θα πάω στον μορ; Τρόπος Α So far.. so good. Παίζουμε και μικρή κούπα για την τελευταία κούπα της άμυνας, οπότε οι άλλες δύο κούπες μας στον μορ είναι καλές!! Τρόπος Α Θα ξεκινήσουμε με μικρή κούπα από το χέρι του Νότου για τον ♥Α του μορ και παρατηρούμε ότι δίνουν κούπα και οι δύο αντίπαλοι. Τρόπος Α Τώρα παίζουμε και τον ♥Κ του μορ και με χαρά διαπιστώνουμε ότι δίνουν κούπα και οι δύο αντίπαλοι. Άρα οι κούπες είναι μοιρασμένες, ιδανικά, 3 – 2. Β Δ Α Ν Κρίμα 

31 Θα εισπράξω και τον ♥Α για να πάρω την ♥Q των αντιπάλων, και....
Τρόπος Β Κούπα, λοιπόν, από το χέρι μου, για τον ♥ΑΚ του μορ, ώστε να κατέβω και να εισπράξω τις καλές μου κούπες. Τρόπος Β Εε.. από δω και πέρα τα πράγ-ματα είναι εύκο-λα αφού οι κού-πες ήταν μοι-ρασμένες 3 – 2. Θα εισπράξω και τον ♥Α για να πάρω την ♥Q των αντιπάλων, και.... Τρόπος Β Τίποτα δεν με εμποδίζει πλέον από το να εισπράξω τις δυο καλές μικρές μου κούπες. Δεν υπάρχουν πιο “γλυκές” λεβέ, από τα μικρά μετρ φύλλα. Τρόπος Β Τη μέθοδο του να αρνιόμαστε να κερδίσουμε μια λεβέ, αν και μπορούμε, την ονομάζουμε “duck-ing”, κοινώς, “κάνω την πάπια”. Τρόπος Β Τώρα, η Δύση θα γυρίσει σπαθί, που θα κερδίσω με τον ♣Α και θα παίξω κούπα από το χέρι μου. Τρόπος Β Η Δύση κέρδισε την πρώτη λεβέ μεν, αλλά εγώ εξακολουθώ νε έχω κούπες στο χέρι μου και τον ♥ΑΚ στον μορ για να κατέβω και να εισπράξω τις καλές μου κούπες. Τρόπος Β Έχουμε 8 κούπες, άρα οι αντίπαλοι έχουν 5. Αν είναι μοιρασμένες με τον πιθανότερο τρόπο 3 – 2, τότε μπορώ να κάνω 4 λεβέ σε αυτό το χρώμα. Τρόπος Β Μόνο που υπάρχει ένα αλλά... Αν παίξω πρώτα ♥ΑΚ και μετά δώσω μια κούπα στους αντιπάλους, θα βρεθώ με τον ♣Α στο χέρι μου και δεν μπορώ να πάω στον μορ. Τρόπος Β Σε τέτοιες περιπτώσεις κάνουμε το εξής τρικ. Αντί να κερδίσουμε τις δύο πρώτες και να χάσουμε την τρίτη λεβέ, χάνουμε την πρώτη και κερδίζουμε τις επόμενες. Β Δ Α Ν

32 Πως θέλετε να είναι μοιρασμένα τα υπόλοιπα φύλλα και πόσες φορές πρέπει να κάνετε duck?
Β Δ Α Ν Έχω 8 κούπες, άρα οι αντίπαλοι 5. Αν οι υπόλοιπες είναι μοιρασμένες 3 – 2, θα χρειαστεί να κάνω μια φορά duck για να κάνω 4 λεβέ στο χρώμα.

33 Πως θέλετε να είναι μοιρασμένα τα υπόλοιπα φύλλα και πόσες φορές πρέπει να κάνετε duck?
Β Δ Α Ν Παίζω πρώτα τον ♥Κ και μετά μικρή κούπα “έξω” για να κερδίσουν οι αντίπαλοι. Μετά θα χρησιμοποιήσω την άλλη μικρή κούπα για να πάω στον μορ και να εισπράξω!! Έχω 8 κούπες, άρα οι αντίπαλοι 5. Αν οι υπόλοιπες είναι μοιρασμένες 3 – 2, θα χρειαστεί να κάνω μια φορά duck για να κάνω 4 λεβέ στο χρώμα.

34 Πως θέλετε να είναι μοιρασμένα τα υπόλοιπα φύλλα και πόσες φορές πρέπει να κάνετε duck?
Β Δ Α Ν Έχω 8 κούπες, άρα οι αντίπαλοι 5. Αν οι υπόλοιπες είναι μοιρασμένες 3 – 2, θα χρειαστεί να κάνω μια φορά duck για να κάνω 5 λεβέ στο χρώμα.

35 Πως θέλετε να είναι μοιρασμένα τα υπόλοιπα φύλλα και πόσες φορές πρέπει να κάνετε duck?
Β Δ Α Ν Έχω 8 κούπες, άρα οι αντίπαλοι 5. Αν οι υπόλοιπες είναι μοιρασμένες 3 – 2, θα χρειαστεί να κάνω δυο φορές duck για να κάνω 3 λεβέ στο χρώμα.

36 Πως θέλετε να είναι μοιρασμένα τα υπόλοιπα φύλλα και πόσες φορές πρέπει να κάνετε duck?
Β Δ Α Ν Εγώ όμως, θα κάνω μια φορά duck, και αν τις βρω μοιρασμένες 3 – 3, πράγμα που δεν είναι το πιθανότερο, αλλά μπορεί και να συμβαίνει, τότε θα κάνω 3 λεβέ. Έχω 7 κούπες, άρα οι αντίπαλοι 6. Αν οι υπόλοιπες είναι μοιρασμένες 4 – 2, θα κάνω μόνο 2 λεβέ ( Τον Άσο και τον Ρήγα).

37 Αντάμ Ένα σπουδαίο κεφάλαιο στο Μπριτζ είναι, επίσης, το κεφάλαιο της Αντάμ. Η άμυνα έχει την τιμή να ξεκινάει πρώτη την κούρσα για το ποιος άξονας θα κερδίσει τις λεβέ που χρειάζεται. Ο εκτελεστής για να βγάλει το συμβόλαιο του, η άμυνα για να βάλει μέσα το συμβόλαιο του εκτελεστή. Δεν κάνω ποτέ αντάμ μικρό φύλλο σε χρώμα που κρατώ φουρκέτα ονέρ (A-Q, K-J). Επίσης δεν βγαίνω μικρό φύλλο κάτω από Άσο. Τέλος, όταν δεν ξέρω τι να βγω, ή όταν πιστεύω ότι ο εκτελεστής σκοπεύει να κόψει κάποια φύλλα του στον μορ, τότε, κάνω αντάμ ατού. Μια άλλη καλή αντάμ, σε χρωματιστά συμβόλαια, είναι από σόλο ή 2φυλλο (το μεγαλύτερο φύλλο), με σκοπό να κόψουμε με τα ατού μας κάποια λεβέ του εκτελεστή. Εναντίον χρωματιστών συμβολαίων, ισχύει και εδώ, σαν μια καλή αντάμ, το μεγαλύτερο φύλλο από σειρά συνεχόμενων μεγάλων φύλλων. Η σειρά δεν είναι απαραίτητο να είναι το μακρύτερο μας χρώμα. Η αντάμ μικρού φύλλου, που δείχνει ένα ή και δύο ονέρ, είναι κάπως επικίνδυνη, ειδικά, αν γίνει σε χρώμα αγορασθέν από τους αντιπάλους.

38 ♠ 1094 ♥ Q9643  J842 ♣ 3 ♠ J52 ♥ K87  Q52 ♣ KQ109 ♠ J84 ♥ Α52  KQJ
Ποιο φύλλο κάνετε αντάμ από τα επόμενα χέρια, εναντίον συμβολαίου 4♠; ♠ 1094 ♥ Q9643  J842 ♣ 3 ♠ J52 ♥ K87  Q52 ♣ KQ109 ♠ J84 ♥ Α52  KQJ ♣ J854 Έχω σόλο. Βγαίνω, λοιπόν, το ♣3, με σκοπό να κόψω κάποια λεβέ στα σπαθιά, με τα ατού μου. Έχω σειρά τριών συνεχόμενων φύλλων, κάνω αντάμ τον ♣Κ. Έχω σειρά τριών συνεχόμενων φύλλων κάνω αντάμ τον ♦Κ;

39 Συμπερασματικά: Σκοπός της άμυνας είναι να μην αφήσει τον εκτελεστή να πραγματοποιήσει το συμβόλαιό του. Επειδή, συνήθως η άμυνα έχει λιγότερους πόντους από τον εκτε-λεστή, προσπαθεί να μη του χαρίσει, με την αντάμ, κάποια λεβέ. Να μην “πουλήσει” η αντάμ, όπως λένε στα Μπριτζιακά!! Εάν ο συμπαίκτης έχει παρεμβληθεί, αντάμ στο χρώμα του συμπαίκτη!!

40 Επανάληψη αγορών

41 ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ♠ Α3 ♥ ΑΚQ52  32 ♣ ΚQJ4 ♠ AJ ♥ QJ763  AQ3 ♣ KJ9 ♠ 43
Ανοίξατε 1♥ και ο συμπαίκτης σας απάντησε 1♠. Τι επαναδηλώνετε με τα παραδίπλα χέρια; ♠ Α3 ♥ ΑΚQ52  32 ♣ ΚQJ4 ♠ AJ ♥ QJ763  AQ3 ♣ KJ9 ♠ 43 ♥ AΚQ852  ΑΚ3 ♣ 104 ♠ 75 ♥ AKJ762  K73 ♣ 42 ♠ K843 ♥ AQ852  3 ♣ KQ4 ♠ 5 ♥ KJ863  AJ4 ♣ QJ94 ♠ 7642 ♥ QJ9544  K6 ♣ AK ♠ Q5 ♥ K10632  KJ4 ♣ A105 ♠ ΑΚ43 ♥ ΚQ852  32 ♣ ΑΚ Με 14 συνολικούς πόντους και ομαλή κατανομή, χωρίς φιτ στην πίκα, επαναδηλώνω 1XA Με 20 συνολικούς πόντους, χωρίς φιτ στην πίκα, επαναδη-λώνω το άλλο μου χρώμα με πήδημα 3♣ (Jump-shift). Με 18 συνολικούς πόντους, χωρίς φιτ στην πίκα και 6φυλλη κούπα, επαναδηλώνω το χρώμα μου με πήδημα 3♥. Με 20 συνολικούς πόντους, φιτ στην πίκα και 1 πόντο του μορ (2φυλλο καρό) επαναδηλώνω τη μανς στις πίκες 4♠. Με 13 συνολικούς πόντους, χωρίς φιτ στην πίκα και με 6φυλλη κούπα, επαναδηλώνω το χρώμα μου 2♥. Με 15 συνολικούς πόντους, φιτ στην πίκα και 2 πόντους του μορ, (σόλο καρό), επαναδηλώνω 3♠. Με 13 συνολικούς πόντους, χωρίς φιτ στη πίκα, με μη ομαλή κατανομή, επανα-δηλώνω το άλλο μου χρώμα 2♣. Με 19 συνολικούς πόντους και Ο.Κ., επαναδηλώνω 2ΧΑ για να δείξω τους πόντους μου. Με 14 συνολικούς πόντους και φιτ στην πίκα, δίνω απλή βοήθεια στον συμπαίκτη 2♠.

42 ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ♠ 84 ♥ KJ52  A9752 ♣ J42 ♠ A874 ♥ KQ52  K3 ♣ J102 ♠ 4
Ο συμπαίκτης σας άνοιξε 1♦. Απαντήσατε 1♥ και επαναδήλωσε 1ΧΑ, Τι απαντάτε με τα παραδίπλα χέρια; ♠ 84 ♥ KJ52  A9752 ♣ J42 ♠ A874 ♥ KQ52  K3 ♣ J102 ♠ 4 ♥ KQ9852  Α32 ♣ Κ92 ♠ Q4 ♥ AJ85  KQ753 ♣ Q2 ♠ 98 ♥ AQJ654  Q32 ♣ 94 ♠ 2 ♥ Κ1064  Κ954 ♣ J107 ♠ 9742 ♥ Q642  Α8 ♣ J93 ♠ Α9 ♥ J98432  J73 ♣ 94 ♠ Α53 ♥ AQJ8  1073 ♣ 942 Με 13 συνολικούς πόντους και Ο.Κ., επαναδηλώνω 3ΧΑ!! Με 10 συνολικούς πόντους, 5φυλλο καρό και 1 πόντο του μορ (2φυλλη πίκα), επαναδηλώνω 3♦!! Με 14 συνολικούς και 6φυλλη κούπα, επαναδηλώνω τη μανς στις 4♥!! Με 14 συνολικούς και Ο.Κ., παρά το φιτ καρό, επαναδηλώνω τη μανς στα 3ΧΑ!! Με 11 συνολικούς πόντους, και 6φυλλη κούπα, επαναδηλώνω το χρώμα μου με πήδημα 3♥.. Με 7 συνολικούς πόντους και δύο πόντους του μορ, (σόλο πίκα), επαναδηλώνω 2♦!! Με 7 συνολικούς πόντους και ομαλή κατανομή, δεν επαναδηλώνω τίποτα!! Πάσο λοιπόν και γρήγορα!!! Με 8 συνολικούς πόντους, και 6φυλλη κούπα, επαναδηλώνω το χρώμα μου οικονομικά 2♥. Με 11 συνολικούς πόντους και Ο.Κ., επαναδηλώνω 2ΧΑ, προτείνοντας τη μανς.

43 Αυτά για σήμερα παιδιά. Τα λέμε το άλλο Σάββατο!
Αυτά για σήμερα παιδιά. Τα λέμε το άλλο Σάββατο! Συνεχίζεται... © Δημήτρης Τόγιας


Κατέβασμα ppt "ΠΑΙΖΩ ΜΠΡΙΤΖ ΜΑΘΗΜΑ 2Ο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google