Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

πρόγραμμα etwinning στο μάθημα των γερμανικών

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "πρόγραμμα etwinning στο μάθημα των γερμανικών"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 πρόγραμμα etwinning στο μάθημα των γερμανικών
Υπεύθυνη καθηγήτρια Μαρία Χατζηγιώση

2 τι είναι το «etwinning»;
Είναι μια ευρωπαϊκή δράση που αποτελεί μέρος του Comenius. Μέσω της δράσης αυτής σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών. Από το 2005 που ξεκίνησε και μέχρι σήμερα έχει γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη σε όλη την Ευρώπη καθώς ενίσχυσε την ανάπτυξη συνεργατικών προγραμμάτων μεταξύ σχολείων και εκπαιδευτικών. Σήμερα το eTwinning είναι, ίσως, το μεγαλύτερο δίκτυο εκπαιδευτικών στην ιστορία της εκπαίδευσης.

3 διδακτικοί στόχοι Γενικός στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να επικοινωνήσουν με ευρωπαίους μαθητές, να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, να γνωρίσουν την ξένη κουλτούρα και τις συνήθειες των άλλων λαών, να αποκτήσουν διαπολιτισμική κουλτούρα, να συγκρίνουν τις ιδιαιτερότητες του τόπου τους με τις ξένες, να αποδεχτούν τη διαφορετικότητα των λαών και έτσι να διευρύνουν τους ορίζοντες τους. Ακόμα στόχος είναι να γίνει το μάθημα των γερμανικών πιο ζωντανό, δημιουργικό και διασκεδαστικό. Ειδικοί στόχοι του προγράμματος είναι να εξασκήσουν τα γερμανικά που θα είναι η κοινή γλώσσα επικοινωνίας σε ένα πραγματικό και ζωντανό περιβάλλον, να εξοικειωθούν με τα μοντέρνα μέσα επικοινωνίας, τον υπολογιστή, το διαδίκτυο και το ηλεκτρονικό περιβάλλον του προγράμματος.

4 Το θέμα του προγράμματος: «Υγιεινή διατροφή; Φυσικά
Το θέμα του προγράμματος: «Υγιεινή διατροφή; Φυσικά! Νόστιμα και υγιεινά!»

5 Οι συνεργάτες: Ελλάδα-Πολωνία-Φιλανδία

6 Τρόπος εργασίας κοινή πλατφόρμα twinspace: αρχεία κειμένων και ήχου, εικόνες, blog, ζωντανή συνδιάλεξη chat, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. ένα σχολικό έτος Το εργαστήριο της Πληροφορικής και το σπίτι Εξατομικευμένη εργασία ή συνεργασία ομάδων 2-3 μαθητών Εργαλεία Διάρκεια Χώρος υλοποίησης Μεθοδολογία

7 Θεματολογία Η θεματολογία μας προσαρμόστηκε αρχικά στη διδακτέα ύλη του βιβλίου μας, η οποία είναι σχεδόν ίδια και στις άλλες χώρες στο επίπεδο του Γυμνασίου. Εστιάσαμε βέβαια στο γενικό θέμα που επέλεξαν οι μαθητές την «υγιεινή διατροφή» και το αναπτύξαμε από πολλές σκοπιές. Έτσι μπορέσαμε να κάνουμε εργασίες χρησιμοποιώντας τη κοινή θεματολογία, άλλα και το λεξιλόγιο και τη γραμματική της διδακτέας ύλης.

8 Τίτλοι εργασιών: Συμβουλές για υγιεινή διατροφή
Τίτλοι εργασιών: Συμβουλές για υγιεινή διατροφή

9 Ένα καλό πρόγευμα στο σπίτι

10 Όχι ευχαριστώ

11 Η πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής

12 Keine Plastiküten zum Einkaufen
Διατροφή και σεβασμός στο περιβάλλον! Keine Plastiküten zum Einkaufen Lieber deine eigene Tasche dabeihaben

13 Kompost aus dem Küchenrest machen
Διατροφή και ανακύκλωση! Kompost aus dem Küchenrest machen

14 Gesundes Pausenbrot in der Schule! Tipps!
Υγιεινό δεκατιανό στο σχολείο! Gesundes Pausenbrot in der Schule! Tipps! Inder Schultasche: Ein Koulouri Ein Sandwich mit Käse, Salami, Tomate und Salat. Einen Apfel oder eine Banane Einen Fruchtsaft

15 Was brauchen wir beim Sport?
Αθλητισμός και υγιεινή διατροφή Was brauchen wir beim Sport? leichtes Essen viele Vitaminen viel Energie

16 Ja, klar! Aber was essen wir heute? Essen wir gesund?
Ήθη, έθιμα, γιορτές, συνταγές και παραδόσεις! Rezepte, Feste, Tradition! Ja, klar! Aber was essen wir heute? Essen wir gesund? Leben wir gesund? Lieben wir die Umwelt?

17 Frohe We I h n a c h t e n aus Griechenland!
Hallo, aus Griechenland!!! Hier schmücken wir das Weihnachtsschiff und essen Melomakarona!

18 Wesołych Świąt aus Polen!
Wir essen Lebkuchen

19 Hyvää Joulua aus Finnland!

20 Αποτελέσματα Το πρόγραμμα etwinning και ο χώρος του twinspace αποτέλεσε για τους μαθητές μια γέφυρα, η οποία έφερε κοντά τους μαθητές από τις τρεις χώρες συνεργάτες, τους έδωσε την ευκαιρία να ανταλλάξουν πληροφορίες για τον κόσμο τους, να γνωρίσουν τη διαφορετικότητα και την ιδιαιτερότητα των λαών, να ξεπεράσουν τυχόν στερεότυπα και να συνάψουν ουσιαστικές σχέσεις φιλίας μεταξύ τους. Επίσης έκανε τη γερμανική γλώσσα κοινό μέσο επικοινωνίας και έδωσε στο μάθημα των γερμανικών μία άλλη διάσταση πέρα από τα στενά όρια του βιβλίου και τη κλειστή κοινωνία της σχολικής τάξης.

21 διευθύνσεις Υπεύθυνη καθηγήτρια Μαρία Χατζηγιώση


Κατέβασμα ppt "πρόγραμμα etwinning στο μάθημα των γερμανικών"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google