Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ=ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ                                                                                                                                                                           

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ=ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ                                                                                                                                                                           "— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ=ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
                                                                                                                                                                        

4 Αθλητισμός και γυμναστική είναι το ίδιο?
Ο αθλητισμός είναι γυμναστική αλλά η γυμναστική δεν είναι αθλητισμός!

5 Ποιές οι ωφέλειες του αθλητισμού?
Ωφελεί το σώμα και την ψυχή Το σώμα μας είναι ο ναός της ψυχής και του Αγίου Πνεύματος.Ο χριστιανισμός δεν είναι σωματοκτόνος αλλά παθοκτόνος.Όποιος παραμελεί την υγεία του σώματός του έμμεσα αυτοκτονεί! Νούς υγιείς εν σώματι υγιή

6

7

8 Καλλιεργεί την άμιλλα και την συνύπαρξη των νέων και των λαών
Ολυμπιακοί αγώνες, Πανευρωπαικοί, Πανελλήνιοι.. Σύνθημα=συναδέλφωση,παγκόσμια ειρήνη (στην αρχαία Ελλάδα γινόταν εκεχειρία ,σταματούσαν τα όπλα )

9

10 Ασκούνται οι νέοι σε μια πειθαρχημένη και μετρημένη ζωή
Τα ωφέλει της εγκράτειας και της πειθαρχείας Στερήσεις εξόδων,δίαιτα (νηστεία χριστιανού)

11 Ποια τα αρνητικά του αθλητισμού?
Φανατισμός =υπερβολική αφοσίωση σε ιδέες και αντιλήψεις που οδηγεί στον παραλογισμό και στην έχθρα προς τους αντιφρονούντες ~ φίλαθλος? Η ειδωλοποίηση και θεοποίηση της ομάδας και των παικτών Από τον τύπο ,φανατισμένους οπαδούς, Ποιοι ήταν οι 12 Απόστολοι.Σύγκριση του έργου τους με μια ποδοσφαιρική 11αδα.

12

13

14 Ο πρωταθλητισμός Κάρλ Λιούης
Δεν αγωνίζονται για τον αγώνα αλλά για την πρωτιά πολλές φορές μετέρχονται παράνομα μέσα Συμφέροντα από εταιρίες και κράτη Κάρλ Λιούης « Έχω το θεικό χάρισμα (σωματική διάπλαση και ικανότητα) να κερδίσω 4 χρυσά μετάλλια.Άν δεν πάρω 4 χρυσά και πάρω 4 χάλκινα , για μένα δεν θα είναι αποτυχία .Αγωνίζομαι για τον εαυτό μου ,για τους φίλους μου , για την δόξα της πατρίδας μου , γ ι α τ η ν δ ό ξ α τ ο υ Θ ε ο ύ.Έτσι μοχθώντας για το καλύτερο είμαι βέβαιος για το αποτέλεσμα.

15 Αποχή από τον Κυριακάτικο εκλλησιασμό για προγράμματα αθλητικά
Ο αθλητισμός πρέπει να τεθεί στη θέση που του αρμόζει στην ιεράρχηση των αξιών. Όσο το πνεύμα είναι ανώτερο από το σώμα η ευσέβεια είναι ανώτερη από τον αθλητισμό Ο Απ. Παύλος μιλάει για την ωφέλεια της γυμναστικής αλλά την βρίσκει μικρή μπροστά στην ωφέλεια της πνευματικής γυμναστικής «Γύμναζε σεαυτόν είς ευσέβειαν.Η γαρ σωματική γυμνασία προς ολίγον εστίν ωφέλιμος , η δε ευσέβεια προς πάντα ωφέλιμος εστί»

16 ΑΓΩΝΙΣΟΥ ΣΑΝ ΟΛΑ ΝΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ
ΠΡΟΣΕΥΧΙΣΟΥ ΣΑΝ ΌΛΑ ΝΑ ΕΞΑΡΤΏΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΘΕΟ

17


Κατέβασμα ppt "ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ=ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ                                                                                                                                                                           "

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google