Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

‘’Rock n’ Roll’’ Η εργασία που ακολουθεί όπως αναφέρω και ποιο πάνω έχει να κάνει με το Rock n’ Roll. Παρ ‘όλα αυτά αναφέρομαι σε δύο Καλλιτέχνες. Στον.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "‘’Rock n’ Roll’’ Η εργασία που ακολουθεί όπως αναφέρω και ποιο πάνω έχει να κάνει με το Rock n’ Roll. Παρ ‘όλα αυτά αναφέρομαι σε δύο Καλλιτέχνες. Στον."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ‘’Rock n’ Roll’’ Η εργασία που ακολουθεί όπως αναφέρω και ποιο πάνω έχει να κάνει με το Rock n’ Roll. Παρ ‘όλα αυτά αναφέρομαι σε δύο Καλλιτέχνες. Στον Jimi Hendrix και στους Led Zeppelin. Ο λόγος που επέλεξα να αναφερθώ σε αυτούς τους είναι επειδή είναι δύο από τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες και τους ακουω σε κάθε κατάσταση στην οποία βρίσκομαι. Χαρούμενη είτε δυσάρεστη.

2 Πρώτα θα μιλήσουμε για τον Jimi Hendrix.
Στην πορεία της σκληρής μουσικής εξέλιξης, συναντάμε δύο κατηγορίες που αξίζει να ασχοληθείς. Στην πρώτη εντάσσονται οι σπουδαίοι δημιουργοί. Έχουμε αρκέτους από αυτούς. Στη δεύτερη, υπάρχουν κάποιοι μετρημένοι στα δάχτυλα, που αν δεν εμφανιζόντουσαν, δεν θα ακούγαμε αυτή την μουσική γιατί απλά δεν θα υπήρχε με την μορφή που την γνωρίζουμε. Εδώ εντάσσονται μόνο εκείνοι οι λίγοι, που αποδείχτηκε από την ροή των γεγονότων που ακολούθησαν, ότι τελικά την εφήυραν. Τη δημιούργησαν. Την όρισαν. Την γέννησαν… Ο Jimi Hendrix λοιπόν ανήκει στους Γεννήτορες. Είναι αυτός που έπλασε το καινούργιο Σύμπαν. Άλλαξε τον τρόπο που παιζόταν η κιθάρα. Δεν ήταν πλέον μία κιθάρα με βύσμα. Ήταν ένα άλλο μουσικό όργανο. Ένα πολύ πιο << επικίνδυνο>> μουσικό όργανο. Οι κιθαρίστες μετά από αυτόν δεν κρατούσαν μία κιθάρα στα χέρια τους.

3 Κρατούσαν ένα πανίσχυρο όπλο
Κρατούσαν ένα πανίσχυρο όπλο. Ο κύριος της φωτογραφίας την έκανε να ηχεί ως πυροβόλο μεγάλου διαμετρήματος. Άλλαξε τη μορφή των ενισχυτών, άλλαξε τα πετάλια, άλλαξε το επίπεδο δυνατοτήτων του ίδιου του οργάνου, άλλαξε την εικόνα του κιθαρίστα επί σκηνής, άλλαξε τη σκληρή μουσική. Ο Hendrix άλλαξε εν γένει τη Μουσικη. να ασχοληθεί με την πραγματική του κλίση που είναι η βοσκή προβάτων. Αξίζει να πούμε πως ο κυριούλης με τα μαλλία αφάνα έχει μείνει στην ιστορία γιατί ότι έκανε το έκανε σε 4 μόλις χρόνια Δεν υπάρχει σοβαρός μουσικός που να μην το γνωρίζει αυτό σήμερα. Ακόμα και τα μεγάλα ονόματα των τότε εποχών το είχαν παραδεχθεί (Paul McCartney, Rolling Stones Eric Clapton). Να μιλήσουμε για τους σημερινούς κιθαρίστες ;;; Όποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι είναι/ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος τρία πράγματα μπορεί να συμβαίνουν : Ή δεν είναι σπουδαίος, ή δεν είναι σοβαρός ή ανακάλυψε ότι δεν είναι κιθαρίστας και ήρθε η ώρα

4 Γενικές πληροφορίες O Τζίμι Χέντριξ , (πραγματικό όνομα Τζέιμς Μάρσαλ Χέντριξ), 27 Νοεμβρίου – 18 Σεπτεμβρίου 1970) ήταν Αφροαμερικάνος κιθαρίστας, τραγουδιστής και συνθέτης. Γεννήθηκε στο Σιάτλ, στην Ουάσιγκτον, από πατέρα μαύρο και μητέρα Ινδιάνα. Ήταν αυτοδίδακτος και πέθανε νεότατος σε ηλικία 27 ετών. Θεωρείται από πολλούς ως ο κορυφαίος κιθαρίστας στην ιστορία της ροκ μουσικής. Το 1966 καταφθάνει στο Λονδίνο όπου και δημιούργησε ως Τζίμι Χέντριξ, μαζί με τους Μιτς Μίτσελ (στα κρουστά) και τον Νόελ Ρέντιγκ (στο μπάσο), το φημισμένο συγκρότημά του The Jimi Hendrix Experience που γνώρισε τεράστια επιτυχία ξεκινώντας τις μεγάλες του εμφανίσεις από τη Γαλλία συνεχίζοντας σε άλλες πόλεις της Ευρώπης, με επιτυχίες τα τραγούδια "Hey, Joe'", "Purple Haze" και "The Wind Cries Mary'", που είχαν φθάσει στη κορυφή πωλήσεων. Αυτά μέχρι το 1968 όπου το συγκρότημα αυτό διαλύθηκε.

5 Τα επόμενα Χρόνια Το αμέσως επόμενο χρόνο, 1969, συνέχισε με το συγκρότημα Band of Gypsys με το οποίο και θριάμβευσε. Μια από τις πιο γνωστές του εμφανίσεις ήταν αυτή στο φεστιβάλ του Γούντστοκ, στις 18 Αυγούστου του 1969, όπου, μεταξύ άλλων, παρουσίασε μια αυτοσχεδιαστική διασκευή του Αμερικανικού Εθνικού Ύμνου. Ο Τζίμι Χέντριξ χρησιμοποιώντας στο μέγιστο δυνατό τους ηλεκτρικούς ενισχυτές καθώς και τις δυνατότητες της μουσικής μίξης άνοιξε νέους ορίζοντες στο είδος αυτό της μουσικής με συνέπεια και να καθιερωθεί πολύ γρήγορα.

6 Dramatic Turn Of Events
Βρέθηκε νεκρός στις 18 Σεπτεμβρίου του 1970 στο ξενοδοχείο Samarkand στο Λονδίνο όπου διέμενε. Αν και ως αιτία θανάτου προσδιορίστηκε αναρρόφηση τροφών, οι συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατό του οφείλονταν σε υπερβολική λήψη βαρβιτουρικών. Ο τελευταίος άνθρωπος που ήταν μαζί του ήταν η Γερμανίδα σύντροφός του Μόνικα Ντάνεμαν.

7 Στη συνέχεια ακολουθεί μία μπάντα που…Με λίγα και απλά λόγια άλλαξε την ίδια την Μουσική…

8

9 Το φαινόμενο Led Zeppelin
Οι Λεντ Ζεπελιν ήταν μία αγγλική μπάντα η οποία βρισκόταν στην Μουσική Βιομηχανία από το 1969 μέχρι το 1982 (έχοντας βέβαια ‘’κενά δημιουργικότητας’’ μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα). Στην αρχή ξεκίνησαν σαν New Yardbirds με τους Robert Plant (φωνητικά), Jimmy Page (κιθάρα, μαντολίνο κ.α.), John Paul Jones (πλήκτρα,μπάσο) και John Bohnam (κρουστά). Θεωρούνται σαν ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα στην ιστορία της Μουσικής και όχι απλά στο είδος τους και αυτό γιατί κατέριψαν ρεκόρ που κανένας άλλος καλλιτέχνης δεν έχει καταφέρει. Στους πρώτους μήνες αλλάζουν το όνομα τους σε Led Zeppelin μετά από ένα αστείο του Keith Moon. To 1969 η μπάντα βγάζει το πρώτο της album δείνοντας του το όνομα της ίδιας της μπάντας. Το ντεμπούτο album της μπάντας γνώρισε μεγάλη επιτυχία φτάνοντας μέχρι το νούμερο 6 στην Αγγλία και Το νούμερο 10 στην Αμερίκη.

10 Ποιοι είναι αυτοί οι ’’μικροί’’ που παίζουν σαν έμπειροι ?
Σημαντικό είναι να πούμε πως για κάτι που έγιναν γνωστοί οι Zepps είναι για την διάρκεια των συναυλιών τους που ήταν κάτι το απίστευτο. Ενώ η μπάντα είχε μόνο ένα ή δύο album έκαναν συναυλίες για 4-5 ώρες !! Είναι κάτι που ο κόσμος έχει να δει εδώ και 40 χρόνια…Επίσης, για να το συνδέσω και με την επικεφαλίδα, ο τρόπος με τον οποίο κατάφεραν να έχουν τέτοια άνεση στη σκηνή από τόσο νωρίς είναι ακόμα…ένα άλυτο μυστήριο.

11 (Εμπορικές) επιτυχίες
Όπως ανέφερα και πριν οι Led Zeppelin κατέκτησαν κάποιες κορυφες οι οποίες δεν εχουν επισκέπτες εδώ και καιρό. Πιο συγκεκριμένα, όλα τα album τους μετά το ντεμπούτο τους ήταν νούμερο ένα και στη Αγγλία και στην Αμερική.

12 Are you looking for money ?
Οι L.Z. όλα αυτά τα χρόνια όπως ήταν λογικό μετά από τόσες συναυλίες μάζεψαν κάτι ψίχουλα. Λοιπόν, ας κάνουμε έναν μικρό υπολογισμό. Σε όλη τους την ιστορία πούλησαν περίπου album. Αν για παράδειγμα ένας δίσκος κόστιζε 10 δολλάρια, συνήθως ένα μέρος αυτών των χρημάτων πάνε στην εταιρία που έχουν υπογράψει. Οι συναυλίες όμως είναι και αυτές στο παιχνίδι.. Συγκεκρίμενα, η συναυλία που είχαν κάνει στο Madison Square Garden(αν και ήταν πολύ νέοι για να μπουν εκει..το ταλέντο βλέπετε) το 1973 ήταν για 2 βράδυα και συνολικά εισέπραξαν δολλάρια.

13 Ο θάνατος ξαναχτυπά Για άλλη μία φορά, κάποιος σπουδαίος μουσικός φεύγει από τη μουσική. Ο ντράμμερ της μπάντας σε μία συναυλία που είχαν στο Nuremberg της Γερμανίας ,John Bohnam, έπεσε ‘’ξερός’’ στη σκηνή. Τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. Οι πρόβες της μπάντας πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο αφου ο Bohnam μπορούσε να πιει ένα λίτρο vodka ή ουίσκι σε 10 λεπτά. Αν σας πω πως έκανε και ναρκωτικά δεν νομίζω να αναρωτιέστε από τι πέθανε… Στις 25 Σεπτεμβρίου του 1980 πέθανε από ασφυξία. Ηταν λογικό όμως αν συνέχιζε έτσι τις καταχρήσεις ουσιών καποια στιγμή στο κοντινό μέλλον θα πέθαινε. ‘’Εφυγε’’ σε ηλικία 32 ετών.

14 Γενικά για τα μέλη του συγκροτήματος
Robert Plant - ‘’Το αιώνιο sex symbol’’ Γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου του 1948 στην Αγγλία. Είναι συνθέτης και στιχουργός και με μία καρίερα να ξεπερνά τα 40 χρόνια θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς τραγουδιστές στη ιστορία της μουσικής. Έχει επηρεάσει πολλούς ‘’νέους’’ τραγουδιστές όπως ο Freddie Mercury και Axl Rose. Στο περιοδικό Rolling Stone είχε πάρει την πρώτη θέση ως του καλύτερου τραγουδιστή της Rock.

15 Η σκηνική του παρουσία Με μία λέξη: Αυτοκρατορικός… Με περισσότερες: ένας χρυσός θεός, όλο δυναμισμό, σεξισμό και έπαρση. Κρατάει στον κόσμο στα χέρια του χέρια του, όλα τα φώτα, όλα τα βλέμματα είναι πάνω του.Οι άντρες ζηλεύουν,οι γυναίκες φαντασιώνονται. Ο Plant ενσαρκώνει το πνεύμα Βασιλιά Elvis. Σφίζοντας από ενέργεια, λουσμένος σε εκείνο το περιβόητο Λευκό Φως, πλήρης ταλέντου και χαρίσματος, η σκηνική του παρουσία στοίχιωσε τα 70s και επηρέασε άπειρους νέους μουσικούς. Αυτός ο άνθρωπος βάπτισε λαό στη μαγέια του ηλεκτροφόρου Rock n’ Roll και μοίρασε απλόχερα τροφή για σκέψη μέσω των στίχων του. Ο Robert μπορεί να ήταν/είναι ωραίος, αλλά κάθε στίχος του έσταζε ερωτισμό δίχως να γίνεται μελό ή μαλθακός, όπως πολλοί κατοπινοί αντιγραφείς του

16 Jimmy Page - Ο Μάγος Ο James Patrick Page γεννήθηκε στις 4 Ιανουαρίου του 1944 στο Middlesex της Μ. Βρετανίας για να γίνει γρήγορα πολίτης του παγκόσμιου Rock n’ Roll γαλαξία και να υπερβεί σύνορα, έθνη και κράτη. Η οικονομική του κατάσταση ήταν πολύ πάνω του μέσου όρου για έναν κιθαρίστα. Led Zeppelin IV: Η κιθάρα ως λάγνα ερωμένη, ιέρεια ενός ανεξευρένητου πνεύματος

17 Σημασία τραγουδιών Για τον Τζίμι Χέντριξ έχω διαλέξει το τραγούδι ‘’ Hey Joe’’ που ουσιαστικά είναι ένας διάλογος.. Με έναν άνθρωπο που ονομάζεται Joe. Οι στίχοι μιλάνε για έναν άνθρωπο που έπιασε την γυναίκα του με κάποιον άλλον και στο τέλος την πυροβόλησε. Ο Χέντριξ λοιπόν αναρωτιέται που θα πάει τώρα ο Joe που σκότωσε την γυναίκα του. Τέτοιου είδους τραγούδια με διάλογο υπάρχουν και σε άλλα τραγουδια όπως το ‘’ Bold as Love’’,ή και ακόμα λέγοντας μία ιστορία όπως στο ‘’Angel’’ .

18 Οι Led Zeppelin ήταν μια πραγματικά δύσκολη επιλογή μιας και η δισκογραφία τους είναι πολύ μεγάλη και τα τραγούδια τους είναι όλα πραγματικά αριστουργήματα. Κατλεκηξα όμως σε ένα τραγούδι που μιλάει για τον θάνατό του βασικά με έναν περίεργο τρόπο αλλά όχι κακό. Αναφέρει επίσης και τον Χριστό λέγοντας του για παράδειγμα ότι ‘’όταν με συναντήσεις στη μέση του αέρα, και αν τα φτεά μου πέσουν, σε παρακαλω δώσε μου ένα καινούργιο ζεύγος’’. Γενικά το νόημα του τραγουδιού είναι για τον θάνατο και μιλάει για τον ίδιο τον τραγουδιστή και αναφέρει ονόματα Αγίων όπως του Αγίου Πέτρου λέγοντας του στις πήλες του παραδείσου πως δεν έχει κάνει κακό σε κανέναν. Το τραγούδι λέγεται ‘’In My Time Of Dying’’ ( στην ώρα του θανάτου μου)

19 ΤΕΛΟΣ Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας Τσελεπίδης Ιορδάνης


Κατέβασμα ppt "‘’Rock n’ Roll’’ Η εργασία που ακολουθεί όπως αναφέρω και ποιο πάνω έχει να κάνει με το Rock n’ Roll. Παρ ‘όλα αυτά αναφέρομαι σε δύο Καλλιτέχνες. Στον."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google