Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Needling Mesotherapy Ενέσιμη Μεσοθεραπεία

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Needling Mesotherapy Ενέσιμη Μεσοθεραπεία"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Needling Mesotherapy Ενέσιμη Μεσοθεραπεία
Ενδοδερμοθ/πεία, Intradermotherapy.

2 ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΕΣΙΜΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Έγχυση ενέσιμου υλικού στο μεσόδερμα. Στην πραγματικότητα η έγχυση γίνεται ακόμα και ενδοεπιδερμικά, ενδοδερμικά ή και υποδερμικά. Δυνατότητα έγχυσης 1 mm έως 13 mm Χρήση σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος.

3 Ιστορική αναδρομή 400π.Χ. Ο Ιπποκράτης εφαρμόζει κομμάτι κάκτου τρυπώντας πολλαπλά το δέρμα σε ασθενή με πόνο στον ώμο. Ο Βελονισμός ήδη αποτελεί πρακτική εδώ και χιλιάδες χρόνια σε εναλλακτικές θεραπείες ανατολικής φιλοσοφίας. Η ιστορία μεσοθ/πείας ξεκινά από …Ο βελον/ός που βρίσκεται ως μεθοδ/γία κοντά στην μεσ/πεία, είναι αναγνωρισμένη επιστήμη με σημσντ/κή ιστορ.χιλ/ω Χιλ/ων

4 Ιστορική αναδρομή 1952. Ο Dr. Michel Pistor εφαρμόζει για πρώτη φορά τη μέθοδο ενδοεπιδερμικά περιωτικά σε ασθενή του, με το ίδιο φάρμακο που ελάμβανε ενδοφλέβια. 1953. Φτιάχνεται βελόνα 3mm για τη συγκεκριμένη εφαρμογή. 1958. Ο Pistor αναφέρει για πρώτη φορά τον ορισμό «Μεσοθεραπεία» σε επίσημο ιατρικό άρθρο. Κατασκευάζεται το πρώτο Πιστόλι Μεσοθεραπείας (Meso-Gun) από τον Pistor.

5 Ιστορική αναδρομή 1964. Ιδρύεται η Γαλλική Εταιρία Μεσοθεραπείας από τον Pistor. 1967. Πραγματοποιείται το πρώτο Διεθνές Συνέδριο Μεσοθεραπείας, με συμμετοχή όλης της ιατρικής κοινότητας. 1987. Η Μεσοθεραπεία αναγνωρίζεται επίσημα ως ειδίκευση της Ιατρικής. Παρόν. Η Μεσοθεραπεία, μετά το πέρασμα από τη Δυτική Ευρώπη, κατακτά τη Νότιο Αμερική, έπειτα τη Βόρειο Αμερική και τέλος την Ασία και κερδίζει πολύ μεγάλο έδαφος στις Κοσμητικές Θεραπείες Προσώπου και στη Λιπόλυση Σώματος.

6 O «Πατέρας» της Μεσοθεραπείας Dr. Michel Pistor (1924 – 2003)

7 H Μεσοθεραπεία στην Υπηρεσία της Ιατρικής
Διαχείριση πόνου (μυοσκελετικό, ημικρανίες, οσφυαλγία, αυχεναλγία , περιαρθρίτιδα, επικονδυλίτιδα,κλπ...) Κυκλοφορική ανεπάρκεια Οδοντιατρικές επεμβάσεις Κτηνιατρική (κυρίως σε άλογα) Γυναικολογία (κολπικές μικροενέσεις σε γυναίκες που προετοιμάζονται για εξωσωματική γονιμοποίηση, δυσμηνόρροια) Δερματολογία (αισθητική, πόνος έρπη ζωστήρα ) Οφθαλμολογία (πρεσβυωπία) Ωτορινολαρυγγολογία (αλλεργική ρινίτις, ίλιγγος) Νευρολογία (άγχος, αϋπνία)

8 Η Μεσοθεραπεία στην Υπηρεσία της Ομορφιάς
Φωτογήρανση (Ηλιακή Ελάστωση) Ρυτίδες Άτονο και θαμπό δέρμα Δερματική χαλάρωση και μειωμένο Δερματικό τόνο Μέλασμα Αφυδάτωση Κυτταρίτιδα Αυξημένη εναπόθεση λίπους Αλωπεκία

9 Τρόποι εφαρμογής της Μεσοθεραπείας
Με το χέρι. Το υλικό εγχύεται με τη βοήθεια βελόνας με μήκος περίπου ή ακριβώς ίσο σε χιλιοστά με το επιθυμητό βάθος έγχυσης. Το έμβολο της σύριγγας πιέζεται χειροκίνητα, με τον αντίχειρα. Με το Πιστόλι Μεσοθεραπείας (Mesogun). Η έγχυση γίνεται αυτόματα, πιέζοντας μια σκανδάλη. Η ποσότητα υλικού ανά έγχυση, το βάθος έγχυσης και ο ρυθμός νυγμών ρυθμίζονται ανάλογα με την περίπτωση στη συσκευή και πραγματοποιούνται με σταθερό τρόπο σε κάθε πίεση της σκανδάλης.

10 Εφαρμογή μεσοθεραπείας με το χέρι

11 Εφαρμογή Μεσοθεραπείας με το MesoGun

12 Πιθανό Βάθος Έγχυσης Ανάλογα με την Περιοχή
Πρόσωπο : (παρειές-πηγούνι-κάτω τμήμα μετώπου), 1-3mm Πρόσωπο : (περιοφθαλμικά-άνω χείλος-μεσόφρυο- άνω τμήμα μετώπου) 1-2mm Λαιμός: 1-4mm

13 Πιθανό Βάθος Έγχυσης Ανάλογα με την Περιοχή
Λαιμός : (άνω τμήμα-διπλοσάγονο, για την περίπτωση της λιπόλυσης), 4-6mm Σώμα : (σύσφιξη), 6-10mm Σώμα : (λιπόλυση), 8-13mm Πέραν των 8mm η εφαρμογή πρέπει να γίνεται μόνο από γιατρούς.

14 Τεχνικές Μεσοθεραπείας
Point-By-Point (Point-à-Point ή Σημείο-Σημείο). Είναι η τεχνική που φτάνει στο μεγαλύτερο βάθος. Η έγχυση γίνεται ανά 1-2cm. Χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στη λιπόλυση. Nappage (Ναπάζ ή «τεχνική επικάλυψης»). Μέτρια επιφανειακή τεχνική. Όταν γίνεται με το χέρι, ο καρπός κινείται έτσι ώστε να παρατηρείται η κίνηση «της αλατιέρας» σε ευθείες γραμμές. Επιδερμική. Η πιο επιφανειακή τεχνική. Σε πολύ μικρό βάθος, με ελάχιστο τραυματισμό. Εφαρμόζεται κυρίως με το MesoGun.

15 ΤΕΧΝΙΚΗ NAPPAGE ( Βιντεάκια που έχουν την τεχνική Nappage, ένα με το χέρι και ένα με το πιστόλι)

16 Πιστόλι Μεσοθεραπείας MesoGun

17 Τρόπος Δράσης της Μεσοθεραπείας
Μέσω του ενέσιμου υλικού. Είτε πρόκειται για συμπληρωματική αγωγή σε θεραπείες κλασσικής ιατρικής, είτε για αισθητικές θεραπείες, είτε για φάρμακα,βιταμίνες ή αιμοπετάλια του ίδιου του θεραπευόμενου. Το κάθε υλικό έχει τη δική του δράση και τα δικά του σημεία εντοπισμού στο σώμα. Μέσω των ίδιων των νυγμών. Τα πολλαπλά τρυπήματα στην επιδερμίδα αντιμετωπίζονται από τον οργανισμό σαν τραύμα και δυναμιτίζουν την έμφυτη ικανότητα του δέρματος για αυτοΐαση και ανάπλαση.

18 Διαχωρισμός της Μεσοθεραπείας μέσω του ενέσιμου υλικού
Αυτόλογη Μεσοθεραπεία ή PRP (Platelet Rich Plasma). Είναι η Μεσοθεραπεία όπου το ενέσιμο υλικό είναι πλάσμα γεμάτο με ενισχυμένα αιμοπετάλια, τα οποία προέρχονται από το αίμα του ίδιου του θεραπευόμενου. Έχει αναπτυχθεί την τελευταία δεκαετία. Ετερόλογη Μεσοθεραπεία. Είναι κάθε Μεσοθεραπεία που γίνεται με ενέσιμο υλικό το οποίο προέρχεται από εργαστήριο και όχι από το σώμα του ίδιου του θεραπευόμενου. Μέχρι πρόσφατα η μόνη υπάρχουσα Μεσοθεραπεία για δεκαετίες .

19 Αντενδείξεις Μεσοθεραπείας
Ηλικία μικρότερη των 18 Εγκυμοσύνη – Θηλασμός Υπερευαισθησία ή Αλλεργία σε κάποιο από τα ενέσιμα υλικά Αγωγή με αντιπηκτικά ή και με συγκεκριμένα φάρμακα για καρδιακά προβλήματα Λύκος Έκζεμα, φλεγμονή ή λύση δέρματος στο σημείο θεραπείας Ινσουλινοεξαρτώμενος Διαβήτης Αιμορροφιλία Παθήσεις συκωτιού ή νεφρών AIDS ή Ηπατίτιδες Θρομβοφλεβίτιδα

20 Παρενέργειες Μεσοθεραπείας
Πόνος (τη στιγμή της συνεδρίας, ή σε περίπτωση θεραπείας για λιποδιάλυση, για ωρα) Οίδημα Εκχυμώσεις Μόλυνση (από μη τήρηση των κανόνων υγιεινής, ή από μη αποστειρωμένο ενέσιμο υλικό) Φλεγμονή Τσούξιμο- κάψιμο-φαγούρα Νέκρωση ιστών (κυρίως σε περίπτωση έγχυσης πολύ μεγάλης δόσης Φωσφατιδυλοχολίνης από μη ιατρικό ή μη ειδικευμένο προσωπικό και σε λάθος βάθος δέρματος)

21 Συνδυασμός Μεσοθεραπείας με άλλες Θεραπείες
Μικροδερμοαπόξεση Για το πρόσωπο. Η ΜΔΑ προηγείται της Μεσοθεραπείας στην ίδια συνεδρία. Εξαιρετικά αποτελέσματα στο μέλασμα. Οξέα – Χημικά Peelings Για το πρόσωπο. Η εφαρμογή οξέων γίνεται μετά τη Μεσοθεραπεία, στην ίδια συνεδρία. Συμβατικές Θεραπείες Σώματος Πολλοί συνδυασμοί θεραπειών, όχι την ίδια ημέρα με τη Μεσοθεραπεία. Ιδανικά με λεμφική παροχέτευση.

22 Αποτελεσματικότητα Μεσοθεραπείας
Πρώτη αντίδραση 3-5 ημέρες μετά τη Μεσοθεραπεία. Τέντωμα του δέρματος, λόγω των πολλαπλών νυγμών. Πρώτα ουσιαστικά αποτελέσματα του ενέσιμου υλικού μετά τις 3 εβδομάδες από την έναρξη των συνεδριών. 4-8 απαραίτητες συνεδρίες Μεσοθεραπείας για αποτελέσματα διαρκείας στο πρόσωπο, ανά 7-15 ημέρες. 6-12 απαραίτητες συνεδρίες για εμφανή αποτελέσματα διαρκείας στο σώμα, ανά ημέρες, λόγω δημιουργίας εκχυμώσεων.

23 Επιστημονική Τεκμηρίωση Αποτελεσματικότητας Μεσοθεραπείας
Αξιολόγηση αισθητικών αποτελεσμάτων οπτικά (με παρατήρηση και λήψη φωτογραφικού υλικού) ή προφορικά σύμφωνα με την εκτίμηση του θεραπευόμενου για την πορεία της θεραπείας του. Έλλειψη εκτεταμένων ιστολογικών μελετών στην περίπτωση εφαρμογής Μεσοθεραπείας για αισθητικά προβλήματα. Εξαίρεση οι έρευνες για τη λιπόλυση, κυρίως με τη χρήση Φωσφατιδυλοχολίνης.

24 Κυριότερες Ενέσιμες Ουσίες Ετερόλογης Μεσοθεραπείας
Υαλουρονικό Οξύ (ενυδατικό, αντιγηραντικό) Πρόσωπο-Σώμα Βιταμίνη C (λευκαντικό, αντιοξειδωτικό) Πρόσωπο Άλλες Βιταμίνες Γλυκολικό Οξύ και άλλα οξέα (ενισχυτικό του υαλουρ. οξέος ,απολεπιστικό) Πρόσωπο – Σώμα Αμινοξέα (αντιοξειδωτικά, αντιγηραντικά) Μεταλλικά άλατα (μαγνήσιο, ποτάσιο, νάτριο) Συνένζυμα

25 Κυριότερες Ενέσιμες Ουσίες Ετερόλογης Μεσοθεραπείας
DMAE (συσφιγκτικό) Σώμα-Πρόσωπο Organic Siliciun (συσφιγκτικό, ατνιοξειδωτικό) Σώμα-Πρόσωπο-Τριχωτό Sodium Pyruvate (διεγείρει το μεταβολισμό, τη φαγοκυττάρωση, τη δημιουργία κολλαγόνου κλπ) Σώμα-Πρόσωπο Καφεΐνη (διουρητικό, αυξάνει το μεταβολισμό και βοηθά στη λιποδιάλυση) Σώμα L-Καρνιτίνη (ενισχυτής μεταβολισμού λιπαρών οξέων σε ενέργεια) Σώμα

26 Κυριότερες Ενέσιμες Ουσίες Ετερόλογης Μεσοθεραπείας
Εκχύλισμα Αγκινάρας (διουρητικό) Σώμα Εκχύλισμα Melilot (αντιοιδηματικό, αντιφλεγμονώδες, διουρητικό) Σώμα Asian Centella (ενισχυτικό της μικροκυκλοφορίας) Πρόσωπο-Σώμα Dexpanthenol (αντιοξειδωτικό) Σώμα-Πρόσωπο-Τριχωτό Ginkgo Biloba (ενισχυτικό της μικροκυκλοφορίας) Σώμα-Πρόσωπο-Τριχωτό Φωσφατιδυλοχολίνη (λιποδιαλυτικό) Σώμα-Διπλοσάγονο

27 Μεσοθεραπεία στο τριχωτό


Κατέβασμα ppt "Needling Mesotherapy Ενέσιμη Μεσοθεραπεία"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google